Φωτιές ανάβει στη Ρηγίλλης το αίτημα του Γιώργου Βουλγαράκη να λάβει μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ. Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης κρατά φανερά αποστάσεις για την επιστολή του Γιώργου Αλογοσκούφη.
Φωτιές ανάβει στη Ρηγίλλης το αίτημα του Γιώργου Βουλγαράκη να λάβει μέρος στις προσυνεδριακές διαδικασίες της ΝΔ, την ώρα που συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά χαρακτηρίζουν ειλημμένη απόφαση την απομάκρυνση από το κόμμα όλων όσοι προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους.
Το κλίμα που υπάρχει στη Ρηγίλλης αποτυπώνεται στις δηλώσεις στελεχών που στήριξαν τον Αντώνη Σαμαρά από την πρώτη μέρα της διεκδίκησης της ηγεσίας της ΝΔ.
Ενδεικτικά, ο Γιάννης Μανώλης δήλωσε στο Κανάλι 1 του Πειραιά πως “σημασία δεν έχει τι θέλει κάποιος, αλλά τι θέλει ο κόσμος” και πρόσθεσε: “Όταν ο κόσμος σε έχει αποδοκιμάσει, όταν έχεις βγει και έχεις πεί το νόμιμο είναι και ηθικό, που θα μείνει στην ιστορία…”.
Ο Βασίλης Μιχαλολιάκος σχολίασε στον ραδιόφωνο του Flash πως “όταν κάποιος αποκλείεται από τους συνδυασμούς ενώ είναι βουλευτής εν ενεργεία, αυτό σημαίνει κατά την πολιτική παράδοση αυτής της χώρας ότι τα ατοπήματα στα οποία έχει διολισθήσει είναι βαρύτατα”.
Την ίδια ώρα, η Ρηγίλλης κρατά φανερά αποστάσεις και από την επιχειρηματολογία που διατυπώνει στην επιστολή του ο Γιώργος Αλογοσκούφης, όπου και υπερασπίζεται τις επιλογές του για την οικονομία από το 2004 έως το 2008.
Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κώστας Μαρκόπουλος έκανε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας στον ρ/σ Αθήνα 9.84 πως “είναι κακή η επιστολή Αλογοσκούφη, δεν προσφέρει στην παράταξη και τολμώ να πω ότι προκαλεί την παράταξη”.
Ωστόσο, η επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να αποστασιοποιηθεί από το κυβερνητικό παρελθόν προκαλεί εκνευρισμό σε ορισμένα στελέχη που συνομιλούν με τον Κώστα Καραμανλή, αλλά και πόλεμο μεταξύ των πρώην υπουργών οικονομίας.
Απαντώντας στις αιχμές του Γιώργου Αλογοσκούφη για παραλείψεις της ΝΔ στην οικονομία το 2009, ο Γιάννης Παπαθανασίου διαμηνύει μέσω κύκλων ότι “ο προυπολογισμός του 2009 σχεδιάσθηκε και ψηφίσθηκε από το Γιώργο Αλογοσκούφη αλλά για να υλοποιηθεί χρειάσθηκε δύο φορές η λήψη επώδυνων μέτρων”.