Την ανησυχία τους για την οικονομική κρίση και τα μέτρα που λαμβάνονται, υπό την εποπτεία ΕΕ και ΔΝΤ, εξέφρασαν στη συνάντηση που είχαν οι κύριοι Σαμαράς και Τσίπρας. Πώς απάντησαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί σε όσους επέκριναν τις επαφές ΝΔ - αριστεράς.
Συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα είχε το μεσημέρι της Τρίτης στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ο Αντώνης Σαμαράς.
Τα θέματα που μπήκαν στο μικροσκόπιο ήταν το μέλλον της χώρας, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, καθώς και τα μέτρα που λαμβάνονται από την κυβέρνηση, υπό την εποπτεία ΕΕ και ΔΝΤ. Μέτρα, τα οποία -όπως είπαν οι δύο πολιτικοί αρχηγοί- θα οδηγήσουν πιθανότατα την Ελλάδα στη χρεωκοπία.
Η πρωτοβουλία της συνάντησης ανήκε στον πρόεδρο της ΝΔ, ο οποίος τη Δευτέρα συζήτησε και με την Αλέκα Παπαρήγα, σε μια προσπάθεια αναζήτησης διαύλων πολιτικής επικοινωνίας με τα κόμματα της αριστεράς, σε μια δύσκολη περίοδο για τη χώρα.
Το ‘ραντεβού’, που διήρκεσε 50 λεπτά, πραγματοποιήθηκε με φόντο τις αντιδράσεις της κυβέρνησης και του ΛΑΟΣ για τις προσκλήσεις που απηύθυνε ο Αντώνης Σαμαράς στα κόμματα της αριστεράς. Κυρίως, όμως, για την ανταπόκριση που έδειξαν η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να παρευρεθούν στο πρόσφατο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
“Η πολιτική είναι η τέχνη της συνεννόησης”, δήλωσε ο κύριος Σαμαράς, δίνοντας την απάντησή του σε όλους εκείνους που αντιδρούν στις επαφές με ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ.
“Σε ώρες τέτοιας κρίσεως η συνεννόηση είναι και πολιτική αρετή. Και πιστεύω πραγματικά ότι μπορεί να έχουμε διαφορές και μεγάλες διαφορές μεταξύ μας, αλλά αυτό δεν σημαίνει οτι δεν πρέπει να συζητάμε ή οτι πρέπει να αποξενωθούμε” είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τα πυρά που εξαπέλυσαν ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ έσπευσε ν’ αντικρούσει και ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, που χαρακτήρισε “θετική διαδικασία για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή, τις διμερείς συναντήσεις μεταξύ των κομμάτων”, ακόμα κι όταν -όπως είπε- δεν υπάρχει κοινός τόπος.
“Οι συναντήσεις αυτές δεν μπορούν να υποκαταστήσουν και δεν υποκαθιστούν θεσμικές διαδικασίες”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας αιχμηρά ότι “κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται θεσμικές συναντήσεις για να εξυπηρετήσει επικοινωνιακούς σκοπούς”.