Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ φρόντισαν τα τελευταία δέκα χρόνια να διπλασιάσουν τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής, διορίζοντας ακόμα και πρώην βουλευτές ή γενικούς γραμματείς υπουργείων.
Αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση, για άλλη μια φορά, του συνολικού αριθμού των υπαλλήλλων της Βουλής και του τρόπου με τον οποίο διορίστηκαν, με διακομματική δηλαδή… συνενοχή.
Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και η ΝΔ φρόντισαν τα τελευταία δέκα χρόνια να διπλασιάσουν τον αριθμό των υπαλλήλων της Βουλής, διορίζοντας ακόμα και πρώην βουλευτές ή γενικούς γραμματείς υπουργείων και προσλαμβάνοντας ακόμα και μόνιμους ειδικούς φρουρούς και γυμναστές.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της πρώην βουλευτή και ευρωβουλευτή της ΝΔ Μερόπης Καλδή, που διορίσθηκε μόνιμη υπάλληλος της Βουλής στις 8 Ιανουαρίου του 2003, επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη.
Αίσθηση, όμως, προκάλεσε και ο διορισμός του Νίκου Στεφάνου, πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Ανάπτυξης και πρώην γραμματέα της Βουλής επί Δημήτρη Σιούφα ως υπαλλήλου του Κοινοβουλίου, λίγες ημέρες πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου.
Το 2000 η Βουλή είχε 643 μόνιμους υπαλλήλους και το 2004, που ήταν και προεκλογική χρονιά, έφτασαν τους 1.093, ενώ το 2003 έγινε πρόσληψη και 74 ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των κτιρίων της Βουλής.
Από το 2004 μέχρι το 2009 ο αριθμός των υπαλλήλων από 1.093 έφτασε τους 1.396, ενώ από τη μέρα ποκήρυξης των εκλογών μέχρι και τις εκλογές δικαίωμα πρόσληψης είχαν άλλα 231 άτομα, με βάση την απόφαση Σιούφα, που ψήφισαν όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ και επέτρεπε σε μετακλητούς υπαλλήλους να γίνουν μόνιμοι, έστω κι αν είχαν εργαστεί μια μόλις ημέρα στη Βουλή. Από αυτούς, 105 ορκίστηκαν πριν τις εκλογές και 126 μετά.
Μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου, 100 υπάλληλοι ζήτησαν να συνταξιοδοτηθούν και σήμερα ο τελικός αριθμός των υπαλλήλων της Βουλής φτανει τους 1.340.
Η πρακτική, πάντως, των ανεξέλεγκτων προσλήψεων φαίνεται πως σταματάει εδώ, καθώς η Βουλή μετά από απόφαση του Φίλιππου Πετσάλνικου και του Γιάννη Ραγκούση έχει ενταχθεί στον νόμο για το ΑΣΕΠ.