Στην αντεπίθεση πέρασε, μέσω του MEGA, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για σπατάλες την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Τουρισμού και για τα περί τρόπου ζωής που διάγει.
Στην αντεπίθεση πέρασε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, μετά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί το τελευταίο διάστημα για σπατάλες την περίοδο της θητείας του στο υπουργείο Τουρισμού, αλλά και στα δημοσιεύματα που τον εμφανίζουν να διάγει έναν πολύ άνετο τρόπο ζωής αναντίστοιχο με τα εισοδήματά του.
Μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”, ο πρώην υπουργός υποστήριξε πως στοχοποιείται από το ΠΑΣΟΚ ώστε να αποπροσανατολισθεί η κοινή γνώμη από τη συζήτηση για τα σκληρά οικονομικά μέτρα, ενώ άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι και συνάδελφοί του στη ΝΔ τροφοδοτούν τον πόλεμο εναντίον του.
“Ο παππούς μου -είπε- μου έλεγε άσε την πολιτική, ακολούθησε άλλο δρόμο. Στην πολιτική, αν ασχοληθείς, θα σε πουν ή αδελφή ή κλέφτη. Πριν 10 χρόνια κάποιοι επιχείρησαν να πουν το πρώτο. Και δημιούργησαν αυτά τα κέντρα μια ολόκληρη ιστορία με στόχο να πλήξουν το κύρος του τότε αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης και μετέπειτα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή”.
Με αφορμή τα δημοσιεύματα για τη διαμονή του σε ιδιόκτητο διαμέρισμα στο Κολωνάκι, το οποίο προσφέρει μια σειρά ανέσεων, ο βουλευτής εξήγησε ότι το απέκτησε με χρήματα που πήρε από την πώληση άλλου ακινήτου και συμπλήρωσε την αγορά του με δάνειο, διευκρινίζοντας ότι όλα αυτά έγιναν πριν γίνει υπουργός.
Τόνισε χαρακτηριστικά: “Πήρα δάνειο πολύ μεγαλύτερο από την αξία του ακινήτου και επιπλέον πούλησα το μοναδικό περιουσιακό μου στοιχείο με το οποίο μπήκα στην πολιτική. Ή μήπως δεν έπρεπε να έχω και ένα διαμέρισμα;”.
Μάλιστα, ο πρώην υπουργός πέρασε στην αντεπίθεση εναντίον όσων του καταλογίζουν πως τα εισοδήματά του δεν δικαιολογούν τον τρόπο ζωής του. “Στη Μύκονο όπου φιλοξενούμαι σε σπίτι συγγενικού περιβάλλοντος είναι δικαίωμά μου και επικλογή μου. Δεν κατάλαβα, έχει ποινικοποιηθεί η Μύκονος και απαγορεύεται να πατάνε εκεί το πόδι τους πολιτικά στελέχη και έντιμοι άνθρωποι;” είπε.
Και πρόσθεσε: “Ναι, πάω στην Αράχωβα, γιατί μέχρι εκεί φτάνουν οι δυνάμεις μου, αν είχα περισσότερες δυνάμεις θα πήγαινα Κουσεβέλ να κάνω σκι. Ή απαγορεύεται να κάνω σκι ή ορειβασία; Απαγορεύεται, δηλαδή, το οποιοδήποτε αυτοδημιούργητο παιδί έχει τη δυνατότητα να πηγαίνει Σαββατοκύριακα στην Αράχωβα να κάνει σκι;”.
Τόνισε, μάλιστα, πως είναι εργένης και πως δεν έχει άλλες υποχρεώσεις. “Ούτε παιδιά έχω ούτε γυναίκα έω , και παιδιά και οι φίλες που κατά καιρούς είχα είχαν την οικονομική δυνατότητα να τα προσφέρουν όλα μόνες τους τον εαυτό τους. Ως εκ τούτου έχω να φροντίζω τον εαυτό μου” ανέφερε ο κ. Σπηλιωτόπουλος.
Απαντώντας στην κριτική ότι κατά τη θητεία του στο υπουργείο Τουρισμού αντικαταστάθηκαν τα δώρα που προσέφεραν οι δημόσιες σχέσεις με γραβάτες και μαντήλια, μια συνολική δαπάνη που έφθασε στα 80.000 ευρώ, δήλωσε πως ήταν εις γνώσιν του. “Το γνώριζα και ορθώς κάναμε” δήλωσε και πρόσθεσε: “Γιατί μέχρι τότε τα εταιρικά δώρα που κάναμε στους ανθρώπους από τους οποίους εξαρτιόμασταν για το πόσους τουρίστες, δηλαδή πόσο συνάλλαγμα θα φέρουν στη χώρα μας, ήταν σταχτοδοχεία και κακά αντίγραφα αρχαιοελληνικών αγγείων, μέσα σε σακούλες του μπακάλη, τις οποίες αφήναμε πάνω στα γραφεία τους”.
Στο εσωκομματικό πεδίο ο κ. Σπηλιωτόπουλος, αν και πρώτος βουλευτής στη Β’ Αθηνών, δεν αξιοποιήθηκε σε συγκεκριμένο ρόλο από τον Αντώνη Σαμαρά. Ο ίδιος διατυπώνει τη διαφωνία του με τον όρο “βαρίδια” που έχει χρησιμοποιήσει και ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτηρίζοντας έτσι πρόσωπα που ενόχλησαν με τη συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους τους πολίτες την περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή.
“Εγώ δεν δέχομαι τη συζήτηση για βαρίδια γιατί αν συνολικά δεχτώ ότι όσοι συμμετείχαν στην κυβέρνηση από την παράταξή μας είναι βαρίδια, τότε θα πρέπει αυτομάτως να αποδεχτώ ότι εμείς δεν κάναμε έργο… Διαφωνώ. Δεν μπορεί κάθε φορά εμείς να αισθανόμαστε ένοιχοι για το έργο που έχουμε κάνει” υπογράμμισε.