Εκατοντάδες αιθέριες υπάρξεις προσκλήθηκαν, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι και αποτέλεσαν το ακροατήριο σε κήρυγμά του για τις αξίες του Ισλάμ.
Εκατοντάδες αιθέριες υπάρξεις προσκλήθηκαν, στην κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση με τον Λίβυο ηγέτη, Μουαμάρ Καντάφι και αποτέλεσαν το ακροατήριο σε κήρυγμά του για τις αξίες του Ισλάμ. Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το πλήθος ήταν από 200 έως και 500 άτομα.
Ξανθιές, μελαχρινές, ψηλές, κοντές, όλες Ιταλίδες και όλες νεαρές, επελέγησαν από πρακτορείο μοντέλων, και παρέστησαν στην εκδήλωση έναντι αμοιβής. Με το πέρας της εκδήλωσης, καθεμία πήρε δώρο κι από ένα αντίτυπο του Κορανίου.
“Μιλούσε για μία τάση προσηλυτισμού στο Ισλάμ, ότι το Ισλάμ είναι η μοναδική θρησκεία…” ανέφερε μια από τις προσκεκλημένες ενώ κάποια άλλη σχολιάζοντας το κήρυγμα του Καντάφι ότι “είπε ότι το Ισλάμ θα μπορούσε να γίνει η νέα θρησκεία ολόκληρης της Ευρώπης”.
Σφόδρα ενοχλημένοι από την εκστρατεία του Καντάφι να εξισλαμίσει όχι μόνον τις Ιταλίδες, αλλά ολόκληρη την Ευρώπη δήλωσαν, η Καθολική Εκκλησία, η ξενοφοβική συγκυβερνώσα Λέγκα του Βορρά, αλλά και μέλη της κυβέρνησης.
“Άλλα είναι τα σοβαρά ζητήματα, αφήστε κατά μέρος τα… φολκλόρ” ήταν η απάντηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, που έχει ενισχύσει αισθητά τη οικονομική συνεργασία με την Τρίπολη και διατηρεί προσωπικούς, επιχειρηματικούς δεσμούς με τον Καντάφι.
Στην περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων στοχεύει ξεκάθαρα και ο ίδιος ο Καντάφι, σε πολλαπλά κατά πως φαίνεται επίπεδα, αναλαμβάνοντας έως και το ρόλο… προξενήτρας!
“Αληθεύει σας ζήτησε να προσηλυτιστείτε στο Ισλάμ;” ρωτήθηκε μια νεαρή Ιταλίδα και απάντησε ότι “απολύτως και το επαναλάμβανε ξανά και ξανά. Κι έλεγε συνέχεια μία ίδια φράση, που προκαλεί σοκ: ‘Ελάτε στη Λιβύη να παντρευτείτε Λίβυους. Ελάτε να παντρευτείτε Λίβυους στη Λιβύη. Το έλεγε 18 φορές ανά πεντάλεπτο”.
Αφορμή για την επίσκεψη Καντάφι στην Ιταλία -την τέταρτη που πραγματοποιεί μέσα έναν χρόνο- είναι η δεύτερη επέτειος από την υπογραφή του συμφώνου φιλίας με τη Ρώμη. Συμφωνία, η οποία συνοδεύτηκε με την καταβολή πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ στην Τρίπολη, ως αποζημίωση για την τριακονταετή ιταλική κατοχή της Λιβύης, που έληξε το 1943. Και μέσα στην τελευταία διετία οδήγησε στην εκτίναξη των οικονομικών συναλλαγών μεταξύ των δύο χωρών στα 40 δισεκατομμύρια ευρώ.