Βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα 25 παιδιά ανά τάξη, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία΄Ώρα Mega". Επίσης τόνισε ότι τα κενά θα καλύπτονται αμέσως.
Βασικός στόχος του υπουργείου Παιδείας είναι τα 25 παιδιά ανά τάξη, δήλωσε η Άννα Διαμαντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία΄Ώρα Mega”.
“Στόχος μας είναι να έχουμε 25 παιδιά. Εκεί που υπάρχουν θέματα χώρων ή άλλα θέματα μπορούμε να πάμε από το 25 στο +10%. Ειπώθηκε κάπου ότι υπάρχει τμήμα με 40-45 παιδιά, δεν υπάρχει πουθενά. Παρακαλώ εάν υπάρχει, το έχω δηλώσει, θα καλυφθεί σε 30 δευτερόλεπτα”.
Τα εκπαιδευτικά κενά την πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων δεν ήταν 20.000, τόνισε η υπουργός Παιδείας, όπως ανέφεραν ορισμένοι συνδικαλιστές και εκπρόσωποι κομμάτων αλλά περί τις 2.500. Στη διάθεση του υπουργείου υπάρχουν ακόμη περί τις 9.000 πιστώσεις για την πρόσληψη αναπληρωτών.
Η υπουργός παραδέχθηκε ότι η μείωση των δαπανών για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δημιουργεί προβλήματα ωστόσο είπε ότι θα δοθούν άμεσα τα χρήματα για το πετρέλαιο θέρμανσης.
Τα σχολεία δεύτερης ευκαιρίας θα ανοίξουν κανονικά υποστήριξε η κ. Διαμαντοπούλου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα τακτοποιηθούν και οι οικονομικές εκκρεμότητες με τους εκπαιδευτικούς.
Αναφερόμενη στις αλλαγές στο σύστημα των μετεγγραφών που από φέτος θα γίνονται ηλεκτρονικά, διευκρίνισε ότι όποιος δηλώσει ψεύτικα ή πλασματικά στοιχεία θα τιμωρείται και συγκεκριμένα “θα διώκεται ο φοιτητής, δεν θα έχει δικαίωμα εγγραφής σε καμία σχολή”.
Η Άννα Διαμαντοπούλου, αναφέρθηκε και στη λειτουργία από τον Οκτώβριο του ψηφιακού σχολείου. Δήλωσε ότι είναι έτοιμο το υπουργείο αφού ήδη έχει περάσει στο διαδίκτυο όλα τα μαθήματα και θα μπορεί να γίνεται μάθημα με ερωτήσεις των μαθητών και απαντήσεις των καθηγητών μέσω διαδικτύου.
Μικρές αλλαγές, τόνισε η υπουργός, ότι θα γίνουν στις προσεχείς πανελλαδικές εξετάσεις καθώς το υπουργείο μελετά να καταθέτουν μηχανογραφικά οι υποψήφιοι από τον Μάρτιο, ενώ ήδη έχει αποφασίσει τη μείωση της εξεταστέας ύλης.
Το σύστημα θα αλλάξει πλήρως από το 2013, όταν οι υποψήφιοι θα εισάγονται στις Πανεπιστημιακές σχολές, βάσει πανελλαδικών εξετάσεων σε 4 μαθήματα και των βαθμών που θα έχουν συγκεντρώσει στη δευτέρα και τρίτη λυκείου.