Εκτός ορίων οδηγείται η σύγκρουση των μεταφορέων με την κυβέρνηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν στήσει είκοσι μπλόκα γύρω από την Αθήνα, χωρίς πάντως να κλείνουν την κυκλοφορία, και συνεχίζουν τον "κλεφτοπόλεμο" με τα ΜΑΤ.
Εκτός ορίων οδηγείται η σύγκρουση των μεταφορέων με την κυβέρνηση για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων. Οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων έχουν στήσει είκοσι μπλόκα γύρω από την Αθήνα, χωρίς πάντως να κλείνουν την κυκλοφορία, και συνεχίζουν τον “κλεφτοπόλεμο” με τα ΜΑΤ. Σε αρκετές περιπτώσεις, μάλιστα, έχουν αψιμαχίες με άλλους ιδιοκτήτες, που μεταφέρουν εμπορεύματα διαφωνώντας με τις κινητοποιήσεις.
Μεταξύ άλλων, μπλόκα έχουν στηθεί στην εθνική οδό στο ύψος της Μεταμόρφωσης, στην Ελευσίνα, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, στο Χαϊδάρι και στο Σχιστό, και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις και στα δύο ρεύματα του δρόμου.
Το Σάββατο, κονβόι από το μπλόκο της Μεταμόρφωσης μετακινήθηκε στην Ελευσίνα και προχώρησαν εκεί από κοινού σε κατάληψη στα διόδια για περίπου 10 λεπτά, αφήνοντας τους οδηγούς να περνούν χωρίς να πληρώνουν το αντίτιμο.
Μεταφορείς κράτησαν για λίγα λεπτά ανοιχτά και τα διόδια Αφιδνών, ενώ δεν έλειψαν οι πορείες δεκάδων φορτηγών σε διάφορα περιφερειακά σημεία της Αττικής, πάντα με τη συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων.
Σε ετοιμότητα βρίσκονται εισαγγελέας και αστυνομία, από την οποία έχει δοθεί σαφής εντολή να μην πραγματοποιηθεί μηχανοκίνητη πορεία προς το κέντρο και να μην κλείσει το εθνικό οδικό δίκτυο.
Μαζί με τις κινητοποιήσεις, διογκώνονται και οι καταγγελίες ιδιοκτητών μεταφορικών εταιρειών για επιθέσεις κατα των οδηγών τους και φθορές των οχημάτων τους.
Εξαιτίας αυτών των περιστατικών αυξάνονται και τα προβλήματα στην αγορά. Ήδη, η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος έστειλε επείγουσα επιστολή στους υπουργούς Οικονομικών, Περιφερειακής Ανάπτυξης και Μεταφορών, όπου επισημαίνει τα προβλήματα που αρχίζουν να παρουσιάζονται στην αγορά. Έλλειψη πρώτων υλών, στασιμότητα στη βιομηχανία, πρόβλημα τροφοδοσίας κυρίως στην περιφέρεια.
Μόνο στον κεντρικό προβλήτα του ΟΛΠ αυτή τη στιγμή βρίσκονται ακινητοποιημένα περισσότερα από 2.000 κοντέινερ με προϊόντα που πρέπει άμεσα να εφοδιάσουν την αγορά.
Στη Βόρεια Ελλάδα το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από την έλλειψη πρώτων υλών. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Βιομηχάνων Βορείου Ελλάδος, ορισμένες επιχειρήσεις έχουν προχωρήσει ήδη σε αναστολή των εργασιών τους, καθώς δεν έχουν εφοδιασθεί με εμπορεύματα προκειμένου να τα διαθέσουν στην αγορά και περιμένουν τη λήξη των κινητοποιήσεων για να γεμίσουν και πάλι τις αποθήκες τους.
Το υπουργείο Υποδομών διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα τροφοδοσίας στην αγορά καυσίμων.