Να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί το μέγαρο Μαξίμου, μετά την παρέμβαση Σημίτη για το θέμα της εξεταστικής για την οικονομία, με "καρφιά" στον Γ. Παπανδρέου. Στο κάδρο η υπόθεση της Goldman Sachs το 2001.
Να χαμηλώσει τους τόνους επιχειρεί το μέγαρο Μαξίμου, μετά την παρέμβαση του Κώστα Σημίτη για το θέμα της εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία, με “καρφιά” στον Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος είπε ότι η εξεταστική για την οικονομία θα ερευνήσει η υπόθεση της Goldman Sachs το 2001, εάν υπάρξουν στοιχεία.
Ο πρώην υπουργός Οικονομίας επί κυβερνήσεων Σημίτη, Γιάννος Παπαντωνίου, πάντως, μιλώντας στην εκπομπή ΜEGA Σαββατοκύριακο, ξεκαθάρισε πως η υπόθεση της Goldman Sachs το 2001 δεν έχει καμία σχέση με την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ.
“Η Ελλάδα μπήκε στην ΟΝΕ με στοιχεία του 1999, το swap, η ανταλλαγή ομολόγων, έγινε 2 χρόνια μετά” είπε ο κ. Παπαντωνίου και ερωτηθείς εάν κρύψαμε χρέος με την Goldman Sachs, απάντησε: “Δεν έχει καμία σχέση με την ΟΝΕ”.
“Εάν αυτομαχαιρωνόμαστε, επικαλούμενοι αθλιότητας που παίζονται διεθνώς στα πλαίσια άλλων παιχνιδιών, δεν θα πάμε μπροστά” είπε ο κ. Παπαντωνίου. Άφησε, δε, να εννοηθεί πως η εξεταστική για την οικονομία δεν ήταν απαραίτητη, αλλά εφόσον -όπως είπε- αποφασίστηκε πρέπει να γίνει.
Στην κυβέρνηση, πάντως, επιμένουν πως η εξεταστική για την οικονομία θα προχωρήσει παρά τις όποιες αντιδράσεις, για να καταλογισθούν ευθύνες σε όσους έδωσαν παραποιημένα στοιχεία στην ΕΕ για την πραγματική κατάσταση της οικονομίας.
Δεν είναι, όμως, μόνο η εξεταστική για την οικονομία που προκαλεί ένταση στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος. Πολλοί ήταν οι βουλευτές που διαφώνησαν ανοιχτά με το μέτρο της περαίωσης που τελικά ψηφίστηκε, ενώ ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου -που αρνήθηκε τη θέση του γραμματέα της Κ.Ο., σε συνέντευξή του στην “Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία”, δηλώνει ανοιχτά τη διαφωνία του για τις αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις και τις συλλογικές συμβάσεις που επιβλήθηκαν από το μνημόνιο.