Η Αλέκα Παπαρήγα και ο Αλέξης Τσίπρας χρησιμοποίησαν σκληρή γλώσσα με αφορμή την παρουσία του επικεφαλής του ΔΝΤ στην Αθήνα, ενώ έγιναν διαδηλώσεις συνδικάτων έξω από τη Βουλή.
Με αποχή από την επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την επίσκεψη του Ντομινίκ Στρος Καν απάντησε το ΚΚΕ στις παραινέσεις του επικεφαλής του ΔΝΤ για συναίνεση στην κυβερνητική πολιτική.
Τα μέλη του ΠΑΜΕ διαδήλωσαν στο Σύνταγμα την αντίθεσή τους με δυναμικό τρόπο, οδηγώντας συμβολικά στο ικρίωμα ομοιώματα του ΔΝΤ, του ΣΕΒ, της ΕΕ και της ΓΣΕΕ.
Το “παρών” έδωσε η Αλέκα Παπαρήγα, η οποία σε δήλωσή της επισήμανε πως “τα χρονικά όρια αρχίζουν και στενεύουν” και ζήτησε “εδώ και τώρα κατά μέτωπο αντεπίθεση απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της τρόικα, που μας την έφερε στην Ελλάδα”. “Έχουμε δυνατότητες να ανατρέψουμε τα πράγματα στην πορεία. Ούτε ένα λεπτό χαμένο” τόνισε η γ.γ. του ΚΚΕ.
Από τη συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής απουσίασε και ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού παρά την εισήγηση του Αλέξη Τσίπρα και του Δημήτρη Παπαδημούλη, η Κοινοβουλευτική Ομάδα κράτησε σκληρή γραμμή και αποφάσισε να μην παραστεί.
“Η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα μπορούσε με την παρουσία της να νομιμοποιήσει μια διαδικασία υποβάθμισης των βουλευτών και του ελληνικού Κοινοβουλίου” δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας και πρόσθεσε: “Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε, μέσα και έξω από το Κοινοβούλιο, προκειμένου να καταγγέλλουμε αυτή την συντριπτικά μειοψηφική στην ελληνική κοινωνία πολιτική”.
Ο ΛΑΟΣ, που παρέστη στην ακρόαση του Ντομινίκ Στρος Καν, κατηγόρησε διά του εκπρποσώπου του την αριστερά ότι “στα δύσκολα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια”.
Το “παρών” στη συνεδρίαση της επιτροπής στη Βουλή έδωσε η Δημοκρατική Αριστερά, με τον Φώτη Κουβέλη να επισημαίνει ότι “η διεκδίκηση της κοινωνίας για την έξοδο της χώρας από τις ασφυκτικές ρυθμίσεις του μνημονίου είναι παρούσα”.
Περισσότερη βοήθεια από το ΔΝΤ και την Ευρώπη ζητά η Ντόρα Μπακογιάννη, σημειώνοντας: “Το ΔΝΤ και η Ευρώπη, μπορούν και πρέπει αν βοηθήσουν περισσότερο διευκολύνοντας μέσω της επιμήκυνσης και των λογικών επιτοκίων, να βγούμε ταχύτερα στις αγορές”.
Βολές εναντίον του ΔΝΤ εκτόξευσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, επισημαίνοντας: “Η φιλοσοφία που μας φέρνει ο κ. Στρος Καν έχει ήδη εφαρμοστεί σε δεκάδες χώρες, με αμφίβολα αποτελέσματα για την οικονομία και με εξαιρετικά οδυνηρό τίμημα για την κοινωνική συνοχή”.