Η κυβέρνηση στην Αίγυπτο εξήγγειλε μια σειρά από πρωτοβουλίες για νομοθετικές αλλαγές, ενώ μετά από 12 μέρες αφέθηκε ελεύθερος νεαρός που πρωτοστάτησε στην κινητοποίηση των διαδηλωτών, οι οποίοι παντως παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ.
Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων είχε την Τρίτη στην Αίγυπτο ο πρόεδρος Μουμπάρακ, την πρώτη με ξένο αξιωματούχο από τότε που ξέσπασε η κρίση.
Ο αντιπρόεδρος Σουλεϊμάν, από την πλευρά του, ανακοίνωσε μια σειρά από πρωτοβουλίες για εκτόνωση της έντασης. Όπως είπε, ο υπογράφηκαν προεδρικά διατάγματα για τη δημιουργία της επιτροπής για το Σύνταγμα, ώστε να γινουν οι αναγκαίες τροπολογίες και οι παράλληλες νομοθετικές αλλαγές, καθώς και για τον ορισμό της επιτροπής που θα κάνει έρευνα για τις αιματηρές ταραχές.
Παράλληλα, η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι δεν θα αντιμετωπιστούν με καταστολή οι ειρηνικές διαδηλώσεις της νεολαίας.
Την Τρίτη αφέθηκε ελεύθερος και εμφανίσθηκε στην πλατεία Ταχρίρ ο 30χρονος Αιγύπτιος, διευθυντικό στέλεχος της Google, μετά από κράτηση 12 ημερών.
Οι Αδέλφοι Μουσουλμάνοι συμμετείχαν μεν στο διάλογο με την κυβέρνηση, αλλά επιμένουν στην αποχώρηση του Χόσνι Μουμπάρακ από την προεδρία. Από την Τουρκία ηγετικό στέλεχός τους διακήρυξε πως "είναι αδιανόητο να αποδεχτεί ο λαός μια συμφωνία που θα περιορίζει τον έλεγχό του στη χώρα και στο μέλλον της".
Oι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Ταχρίρ. Το βράδυ της Τρίτης μια μικρή ομάδα αποσπάστηκε από το πλήθος και κατευθύνθηκε στο Κοινοβούλιο, όπου παρέμεναν μέχρι αργά.
Εν τω μεταξύ, η Ουάσιγκτον, μετά από παλινωδίες, αποδέχτηκε και επισήμως με επίσημες δηλώσεις του εκπροσώπου του State Department ότι σε αυτό το στάδιο είναι αναγκαία η παραμονή του Μουμπαρακ στην εξουσία.