Αποκαλυπτικά στοιχεία για μεγαλογιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρνει στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ. Tρεις στους δέκα που ελέγχθηκαν βρέθηκαν να έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ.τρεις στους δέκα γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ και βρίσκονται στις υψηλότερες βαθμίδες της ιεραρχίας, όπως επιμελητές Α' και Β' και διευθυντές, εμφανίζονται μετά το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών να έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ
Αποκαλυπτικά στοιχεία για μεγαλογιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας φέρνει στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ.
Σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΜΕGΑ ο επικεφαλής των ελέγχων του Σώματος Τάσος Μπεζαντάκος, τρεις στους δέκα γιατρούς που εργάζονται στο ΕΣΥ και βρίσκονται στις υψηλότερες βαθμίδες της ιεραρχίας, όπως επιμελητές Α' και Β' και διευθυντές, εμφανίζονται μετά το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών να έχουν καταθέσεις άνω των 2 εκατομμυρίων ευρώ. Μάλιστα, τα χρήματα αυτά έχουν κατατεθεί τα τελευταία πέντε χρόνια.
Ο κ. Μπεζαντάκος αναφέρει ότι τα στοιχεία αυτά προέκυψαν μετά από επιλεγμένο δειγματοληπτικό έλεγχο που έγινε σε τουλάχιστον 200 μεγαλογιατρούς στο ΕΣΥ σε όλη τη χώρα, οι οποίοι δήλωναν στην εφορία από 40.000 έως 60.000 ευρώ ετησίως, δηλαδή τα εισοδήματά τους ως εργαζόμενοι στο ΕΣΥ.
"Έχουμε γιατρούς στου ΕΣΥ με καταθέσεις 4 εκατομμυρίων, ακόμη και πάνω απο 10 εκατομμύρια. Οι περισσότεροι απ' αυτούς είναι επιμελητές και πάνω και αναμεσά τους οφθαλμίατροι, ορθοπεδικοί, γυναικολόγοι στα δημόσια νοσοκομεία, και έχουν αποδοχές σε ετήσια βάση 50-60.000 ευρώ" σημειώνει χαρακτηριστικά.
Τις επόμενες ημέρες, το ΣΔΟΕ θα καλέσει σε ακρόαση τους 60 μεγαλογιατρούς, πολλοί απο τους οποίους είναι και πανεπιστημιακοί, για να αιτιολογήσουν τους υπέρογκους τραπεζικούς λογαριασμούς τους, όπως επίσης και τις αγορές ακινήτων άνω των 600.000 ευρώ, που έκαναν τα τελευταία πέντε χρόνια.
Σύμφωνα με τον κ. Μπεζαντάκο, οι υπέρογκες αυτές καταθέσεις και ακίνητη περιουσία των γιατρών δεν δικαιολογούνται από έναν μισθό που μετά βίας φθάνει τα 2.500 ευρώ τον μήνα. "Δύο είναι οι πηγές -σημειώνει- τα φακελάκια από ασθενείς για τα οποία δεχόμαστε αρκετές καταγγελίες και κατά δεύτερον τα υπερτιμολογημένα ιατρικά είδη, από 5 έως 100 φορές πάνω, που έρχονται μέσω τριγωνικών συναλλαγών στην Ελλάδα".