Μέτωπο με τους δικαστές άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης. Με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να πληροφορηθεί την πορεία μεγάλων υποθέσεων, όπως της Siemens, των ομολόγων, του Βατοπαιδίου και άλλων και ποια είναι η τύχη των εμπλεκομένων μη πολιτικών προσώπων.
Μέτωπο με τους δικαστές άνοιξε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητεί να πληροφορηθεί την πορεία μεγάλων υποθέσεων, όπως της Siemens, των ομολόγων, του Βατοπαιδίου και άλλων και ποια είναι η τύχη των εμπλεκομένων μη πολιτικών προσώπων.
O Χάρης Καστανίδης αφήνει εμμέσως να εννοηθεί ότι υπάρχουν καθυστερήσεις και υιοθετεί αιχμηρό λόγο σημειώνοντας: "Κάθε καλόπιστος συμπεραίνει ότι εάν για την ατιμωρησία των πολιτικών προσώπων ευθύνεται ο ο προβληματικός νόμος περί ευθύνης υπουργών, τότε για όλους τους άλλους, που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα, η δικαιοσύνη προφανώς επιτέλεσε το καθήκον της, διερεύνησε και καταλόγισε ευθύνες, οι δε ένοχοι τιμωρήθηκαν με τις επιβαλλόμενες κατά περίπτωση ποινές".
Η επιστολή προς τον κ. Τέντε, προκάλεσε την αντίδραση μεγάλης μερίδας δικαστών, κυρίως του πρώτου βαθμού, οι οποίοι άλλωστε επωμίζονται και τον κύριο όγκο των υποθέσεων. Δικαστικοί λειτουργοί υποστήριζαν ότι ο υπουργός προσπαθεί να μετατοπίσει το βάρος της ευθύνης για την ατιμωρησία των υπουργών και των υφυπουργών ενώ γνωρίζει ποιος είναι ο κύριος υπαίτιος. Τόνιζαν, μάλιστα, ότι η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης δεν είναι μόνο στο χέρι τους, αφού η πολιτεία όχι μόνο δεν τους στηρίζει, αλλά επιπλέον τους υποβιβάζει, τόσο μισθολογικά όσο και με την ένταξή τους στο ΙΚΑ.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και ώθησε τον υπουργό Δικαιοσύνης να στείλει αυτή την επιστολή ήταν η διαρροή ότι η δικογραφία των υποβρυχίων έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, διαρροή που κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης έγινε από τον Αρειο Πάγο.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ πάντως, διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι η υπόθεση των υποβρυχίων και των καταγγελόμενων μιζών θα ερευνηθεί σε βάθος.