Κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες προσδιορίζει δημοσκοπική έρευνα της GPO για λογαριασμό του MEGA την διαφορά ΠΑΣΟΚ, Νέας Δημοκρατίας με φόντο τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην Οικονομία. Ωστόσο, το κοινό τους ποσοστό μετά βίας ξεπερνά το 42%.
Κάτω από τις 2 ποσοστιαίες μονάδες προσδιορίζει δημοσκοπική έρευνα της GPO, για την εκπομπή του MEGA "Ανατροπή", τη διαφορά ΠΑΣΟΚ – Νέας Δημοκρατίας με φόντο τις πολύ σοβαρές εξελίξεις στην οικονομία. Η διαφορά των δύο κομμάτων εμφανίζεται σαφώς μειωμένη σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρείας τον Φεβρουάριο, όπου βρισκόταν στις 5,1 μονάδες υπέρ του κυβερνώντος κόμματος, ενώ το συνολικό ποσοστό των δύο κομμάτων μετά βίας ξεπερνά το 42%.
Ειδικότερα, το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 21,9%, έναντι 20,2% της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθεί το ΚΚΕ με 9%, ο ΛΑΟΣ με 7%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 3,3%, ενώ τη μέτρηση της πρόθεσης ψήφου συμπληρώνουν τα ποσοστά των μικρότερων κομματικών σχηματισμών με τη Δημοκρατική Συμμαχία και το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών να έχουν 2,5% και τους Οικολόγους Πράσινους με τη Δημοκρατική Αριστερά 2,4%.
Πολύ υψηλό είναι και το ποσοστό των αναποφάσιστων που φθάνει στη δημοσκόπηση το 10,2% ενώ 18,6% θα ψήφιζε άλλο κόμμα.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τόσο το έργο της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης κρίνεται από τη συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων αρνητικά ή μάλλον αρνητικά. Πιο συγκεκριμένα, το 71,4% δεν έχει θετική γνώμη για το κυβερνητικό έργο, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για την αντιπολίτευση φθάνει το 73,1%. Αντίθετα, θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την κυβέρνηση έχει το 27,1% ενώ το ποσοστό αυτό για την αντιπολίτευση είναι ακόμη μικρότερο και φθάνει το 24,3%.
Καταλληλότερος για πρωθυπουργός θεωρείται από τον κόσμο που συμμετείχε στην έρευνα ο Γιώργος Παπανδρέου που συγκεντρώνει το 31,3% των προτιμήσεων. Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προτιμήθηκε για πρωθυπουργός από το 24,1% των ερωτηθέντων, ενώ το 44,6% αυτών δεν προτίμησε κανέναν από τους δύο.
Αρνητική σε ποσοστό 69,5% είναι η άποψη και για το αν η πολιτική της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης είναι σε σωστή κατεύθυνση, ενώ οι θετικές απόψεις φτάνουν το 27,9%.
Φόβο για το μέλλον εκφράζει το 84% των ερωτηθέντων, ενώ μόνο 8,9% δηλώνει ότι ελπίζει σε καλύτερο μέλλον.
Όσον αφορά στους χειρισμούς του πρωθυπουργού και στο ερώτημα αν ακολουθώντας άλλη πολιτική όταν εξελέγη θα μπορούσε να αποφύγει την προσφυγή στον μηχανισμό στήριξης, το 60,3% απαντά θετικά, ενώ το 37,1% θεωρεί πως δεν είχε άλλες επιλογές.
Το 91,2% των ερωτηθέντων, μάλιστα, απαντά θετικά όταν ερωτάται εάν θεωρεί πως ο κ. Παπανδρέου γνώριζε το πρόβλημα του ελλείμματος και του χρέους πριν από τις εκλογές, ενώ 6,7% θεωρεί ότι δεν γνώριζε.
Ποσοστό 60,3% των ερωτηθέντων "βλέπουν" επαναδιαπραγμάτευση του μνημονίου ως σωστή λύση για να αντιμετωπίσει η χώρα τηκρίση, 26,2% προτιμούν έξοδο από το μνημόνιο και το ευρώ και 9,8% τάσσονται υπέρ της αυστηρής τήρησης του μνημονίου.
Στο ερώτημα "ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα την κατάσταση;", ποσοστό 41,9% απαντούν μια κυβέρνηση πολιτικών προσωπικοτήτων και τεχνοκρατών, 17,1% απαντούν η κυβέρνηση Παπανδρέου, 12,7% επιλέγουν μια κυβέρνηση υπό τον Αντ. Σαμαρά, ενώ η επιλογή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ προτιμάται από το 5,8%.