Αίσθηση προκάλεσε η προβολή ντοκιμαντέρ στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που υιοθετεί σ' ενα βαθμό τις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της και περιλαμβάνει σκληρή κριτική για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας. ..
Αίσθηση προκάλεσε η προβολή ενός ντοκιμαντέρ στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών για τον θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, που υιοθετεί σ' ενα βαθμό τις θεωρίες συνωμοσίας για τον θάνατό της στο Παρίσι το 1997 και περιλαμβάνει σκληρή κριτική για τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, που χαρακτηρίζεται "γκάγκστερ με κορώνες".
Στην ταινία του "Unlawfull Killing", ο δημιουργός του Κιθ Άλεν αμφισβητεί τα αποτελέσματα των ερευνών που έδειξαν ότι ο οδηγός της Νταϊάνα είχε καταναλώσει μεγάλες ποσότητες αλκόολ και ότι το όχημα καταδίωκαν παπαράτσι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι μπορεί να ήταν άνδρες των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.
Επιπλέον, επικαλείται ως στοιχείο ένα γράμμα που φέρεται να είχε γράψει η πριγκίπισσα δύο χρόνια πριν από το θάνατό της, και στο οποίο εκμυστηρεύεται σε κοντινό της πρόσωπο τα εξής: "Ο σύζυγός μου σχεδιάζει 'ένα ατύχημα' με το αυτοκίνητό μου, βλάβη στα φρένα ή σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για τον ίδιο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ".
Το ντοκιμαντέρ, που επισημαίνει ότι κανείς δεν έχει κληθεί ποτέ στο δικαστήριο και κανένας δεν έχει τολμήσει να ανακρίνει την οικογένειά της, περιλαμβάνει αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις, αναπαραστάσεις σκηνών από τις έρευνες στο Λονδίνο, αλλά και μια φωτογραφία της Νταϊάνα, μετά το τροχαίο, που δημοσιεύεται για πρώτη φορά.
Αρκετοί, πάντως, άσκησαν κριτική στον Κιθ Άλεν, γιατί άργησε να αποκαλύψει ότι κύριος χρηματοδότης της ταινίας ήταν ο Μοχάμεντ Αλ Φαγιέντ, πατέρας του συντρόφου της Νταϊάνα, Ντόντι, που σκοτώθηκε μαζί της.
Η ταινία δεν έχει βρει αγοραστή στη Βρετανία, όπου για να προβληθεί πρέπει -για νομικούς λόγους- να γίνουν 87 αλλαγές σκηνών.