Απόφαση να συνεχίσουν επ' αόριστον την απεργία τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες ταξί, αφού όπως σημειώνουν "δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο" για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους. Ετοιμάζονται για συγκέντρωση στο υπ. Υποδομών την Τετάρτη.
Απόφαση να συνεχίσουν επ' αόριστον την απεργία τους έλαβαν οι ιδιοκτήτες ταξί, αφού όπως σημειώνουν "δεν υπάρχει καμία εξέλιξη και καμία συνάντηση με το αρμόδιο υπουργείο" για το θέμα της απελευθέρωσης του επαγγέλματός τους.
"Η απεργία συνεχίζεται και προς το παρόν δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης" σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η οποία συνοδεύεται από διατύπωση συγγνώμης προς το επιβατικό κοινό και αναφέρεται ότι "για έκτακτες ανάγκες υγείας θα υπάρχουν οχήματα ασφαλείας στα ραδιοταξί όλης της χώρας".
Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδίας Θύμιου Λυμπερόπουλου: "Τα σχέδια του κ. Ραγκούση να γίνει καρτέλ αυτός ο κλάδος δεν θα περάσουν, θα τον πάρουμε μαζί στην άβυσσο".
Η συνέχιση της κινητοποίησης, που συνοδεύεται από μπλόκα σε λιμάνια, αεροδρόμια και οδικές αρτηρίες, σημαίνει συνέχιση και της ταλαιπωρίας για οδηγούς και τουρίστες. Το πρωί της Τετάρτης, μάλιστα, οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας μαζί με τις οικογένειές τους έξω από το υπουργείο Υποδομών.
Την Τρίτη το πρωί, στο νέο λιμάνι της Πάτρας, περίπου 3.000 επιβάτες και εκατοντάδες οχήματα που έφθασαν με δύο πλοία από την Ιταλία παρέμειναν εγκλωβισμένοι επί ώρες, καθώς ιδιοκτήτες ταξί είχαν αποκλείσει τις εισόδους του λιμανιού. Το μεσημέρι, επιβάτες αλλά και οδηγοί φορτηγών προσπάθησαν να ανοίξουν την σιδερένια πύλη του λιμανιού, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση, αφού οι αυτοκινητιστές αντέδρασαν. Τελικά, οι ιδιοκτήτες ταξί μετά από 4 ώρες πολιορκίας, άνοιξαν την πύλη και πέρασε ο κόσμος.
Μπλόκο έστησαν οι ιδιοκτήτες ταξί και στο Κατάκολο, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο λιμάνι για αρκετές ώρες περισσότεροι από 8.000 τουρίστες οι οποίοι επέβαιναν σε τρία κρουαζιερόπλοια.
Λόγω των κινητοποίησεων δύο κρουαζιερόπλοια με συνολικά 6.000 επιβάτες, δεν κατέπλευσαν στο λιμάνι του Πειραιά και έδεσαν τελικά σε Χανιά και Ναύπλιο, ενώ χθες το βράδυ άλλο ένα κρουαζιερόπλοιο με 3.500 τουρίστες άλλαξε δύο φορές προορισμό, αφού αντί για Πειραιά και Ηράκλειο Κρήτης, προσέγγισε στη Σούδα.
Ιδιοκτήτες ταξί πραγματοποίησαν συγκέντρωση και στον κόμβο του αεροδρομιου στη Θεσσαλονίκη, ενώ χάος επικράτησε και στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου, όπου είχαν προγραμματιστεί 42 πτήσεις τσάρτερ, καθώς εκατοντάδες αυτοκινητιστές είχαν στήσει μπλόκα. Χιλιάδες τουρίστες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν στα χέρια τις αποσκευές τους, περπατώντας κάτω από τον καυτό ήλιο για αρκετή απόσταση. Πολλοί καθυστέρησαν με αποτέλεσμα να χάσουν τις πτήσεις τους.
Στην Αθήνα, το μεσημέρι αυτοκινητιστές κρατώντας πανό και μαύρες σημαίες πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας με κατεύθυνση το Σύνταγμα, ενώ στην κεφαλή της διαδήλωσης προπορεύονταν ταξί και μοτοσικλέτες. Όταν η πορεία έφθασε στο Σύνταγμα, ένα αυτοκινητιστής ανέβασε το ταξί του στο πεζοδρόμιο μπροστά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, αλλά μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έκανε όπισθεν. Λίγη ώρα αργότερα αντιπροσωπεία του σωματείου παρέδωσε ψήφισμα στον πρόεδρο της Βουλής.
Η πορεία άρχισε από τα γραφεία του σωματείου στην οδό Μάρνη. Εκεί βγήκε στο μπαλκόνι των γραφείων ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, ο οποίος προειδοποίησε ότι θα κλιμακωθούν οι κινητοποιήσεις σε εθνικές οδούς και διόδια, ενώ επιτέθηκε στον υπουργό Υποδομών Γιάννη Ραγκούση. Στους συγκεντρωμένους μίλησε και ο γραμματέας συνδικαλιστικού της ΝΔ Γιάννης Μανώλης, ο οποίος κάλεσε τους ιδιοκτήτες ταξί να μην δημιουργούν πρόβληματα στους άλλους πολίτες και επιτέθηκε στην κυβερνηση για τους χειρισμούς της, απορρίπτοντας τις κατηγορίες της ότι η ΝΔ υποκινεί τις κινητοποιήσεις.
Η παρουσία του Γιάννη Μανώλη στη συγκέντρωση προκάλεσε την αντίδραση της κυβέρνησης και ξεσήκωσε νέο γύρο πολιτικής αντιπαράθεσης με τη Νέα Δημοκρατία.
Αργά το απόγευμα της Τρίτης, αυτοκινητιστές παρέταξαν εκατοντάδες οχήματα στις εθνικές οδούς στις Αφίδνες και την Ελευσίνα και κατέλαβαν συμβολικά τα διόδια, ανοίγοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων, ενώ μοίρασαν και φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς.