Επιφυλάξεις για τον τρόπο αλλά και τη διαδικασία που θα εφαρμοστεί το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο διατύπωσε την Τρίτη ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
Επιφυλάξεις για τον τρόπο αλλά και τη διαδικασία που θα εφαρμοστεί το καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο διατύπωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ.
"Υπάρχει ένα ερώτημα" είπε ο κ. Βέης και έφερε ως παράδειγμα, καθ' υπερβολήν -όπως είπε- τη ΔΕΗ, λέγοντας: "Εάν πούμε ότι διώχνουμε τους καλύτερους και μείνει η ΔΕΗ χωρίς καλούς ηλεκτρολόγους, αύριο δεν θα έχουμε ρεύμα. Εάν πάλι πάρουμε όλους τους 'σκάρτους' της ΔΕΗ, θα γεμίσουμε το Δημόσιο με ανθρώπους που έτσι κι αλλιώς είναι 'σκάρτοι' ".
Με βάση τα σχέδια της κυβέρνησης, στο καθεστώς της εργασιακής εφεδρείας θα οδηγηθεί το πλεονάζον προσωπικό που θα προκύψει από τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις οργανισμών και δεν θα αξιολογηθεί θετικά από το ΑΣΕΠ ώστε να μεταταχθεί σε άλλη υπηρεσία. Όσοι υπαχθούν στο καθεστώς αυτό θα λαμβάνουν μόνο για έναν χρόνο το 60% των αποδοχών τους, αλλά στη συνέχεια θα πρέπει να αναζητήσουν εργασία στην ελεύθερη αγορά.
Την Τρίτη, ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ ανακοίνωσε πως δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου οι οποίοι προκειται να προαχθούν σε υψηλόβαθμες θέσεις στο Δημόσιο και τις ΔΕΚΟ θα χρειαστεί να περάσουν… από τα θρανία.
Οι ενδιαφερόμενοι να βρεθούν σε θέσεις τμηματαρχών, διευθυντών και γενικών διευθυντών θα περνούν ανά τρία χρόνια από τεστ πολλαπλών επιλογών, αλλά και από συνέντευξη μέσω ΑΣΕΠ, ενώ για την προαγωγή τους θα μετρούν επίσης τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα που κατέχουν.