Στηρίζουν ορισμένα κυβερνητικά στελέχη τις επιλογές Ραγκούση. Επιχειρεί να ηρεμήσει την κοινοβουλευτική ομάδα ο Πρωτόπαπας. "Βολές" κατά του υπουργού Μεταφορών από την αντιπολίτευση.
Από τη μια ο υπουργός Υποδομών δέχεται έντονες επικρίσεις από αρκετούς "πράσινους" βουλευτές για τους χειρισμούς του στο θέμα των ταξί, από την άλλη όμως άλλοι υπουργοί επισημαίνουν την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει με την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
Χαρακτηριστικά είναι τα όσα είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος τόνισε: "Ο κάθε υπουργός, ο οποίος αναλαμβάνει και έχει μπροστά του να υπογράψει κάποια πράγματα κάνει μια εκτίμηση κατά πόσο αυτά πρέπει να υπογραφούν, όπως θεώρησε ο προκάτοχός του ή θέλει να κάνει κάποια αλλαγή. Αυτό είναι προφανές, όχι απλά το δικαίωμα κάθε υπουργού είναι υποχρέωσή του να επανεκτιμά αυτό το πράγμα".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γ. Νικητιάδης ο οποίος τόνισε: "Θα γίνει ένας πλατύτατος διάλογος και θα υπάρξει ένας νόμος. Κάτι που δεν έγινε με το προεδρικό διάταγμα. Αλλά εκεί που έχω εγώ ένσταση ισχυρότατη για το ότι δεν υπεγράφη, τί σημαίνει αυτό ότι πρέπει να ξεχυθούμε στα λιμάνια και τα αεροδρόμια και να τα κάνουμε όλα μπάχαλο;".
"Εμένα δεν μου αρέσουν οι κομπίνες και τα κόλπα εναντίον συναδέλφων" είπε ο υπουργός Υγείας, Ανδρεάς Λοβέρδος και πρόσθεσε: "σε καμία περίπτωση λοιπόν δεν συμμερίζομαι την κριτική εναντίον του κ. Ραγκούση. Ο ένας υπουργός στηρίζει τον άλλον και όλοι μαζί είμαστε κυβέρνηση. Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Πρωτόπαπας προσπαθώντας να ηρεμήσει την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, τόνισε τη σημασία του διαλόγου, ο οποίος θα προηγηθεί της ψήφισης του νόμου και πρόσθεσε: "Υπάρχουν όλες οι δυνατότητες με αυτές τις συγκεκριμένες προοπτικές, με αυτό το χρονοδιάγραμμα με την προοπτική ενός ανοιχτού διαλόγου χωρίς προκαταλήψεις να υπάρχει και η λήξη της απεργίας".
"Ασφαλώς έγιναν λάθος χειρισμοί", τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας και πρόσθεσε: "Υπάρχουν κανόνες για το άνοιγμα του επαγγέλματος αλλά υπάρχουν και κανόνες στην πολιτική και πρώτος κανόνας είναι ότι η κυβέρνηση έχει συνέχεια. Όταν υπάρχει ασυνέχεια την διασφαλίζει ο πρωθυπουργός".
Παρέμβαση με αιχμές έκανε και ο Μίμης Ανδρουλάκης ο οποίος τόνισε: "Θέλουμε τελικά αποτελέσματα και όχι επίδειξη μεταρρυθμίσεων από την κυβέρνηση. Δεν μπορείτε να μας λέτε ότι το ψηφίσατε και τώρα κάνετε ο,τι θέλετε, γιατί μετά να δούμε τι θα ψηφίζουμε. Εν λευκώ δεν ψηφίσαμε τίποτα, το λέω σε ορισμένους ψευτομεταρρυθμιστές και δεν αναφέρομαι μόνο στην παρούσα κατάσταση".
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης, ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Υποδομών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για προκλητική αδράνεια και πρόσθεσε: "Όταν ακόμα και το σύνολο της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τον κ. Ραγκούση για τα ταξί και ο πρωθυπουργός παραμένει απλός θεατής, μόνο μια λογική εξήγηση υπάρχει Ότι το χάος που έχει προκαλέσει η ακατανόητη συμπεριφορά του υπουργού Μεταφορών, υπηρετεί κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης".
"Έχουμε εδώ αλλαγή ενός προσώπου του υπουργού και έχουμε καταλήξει ένα θέμα που αφορά έναν ολόκληρο επαγγελματικό κλάδο, να είναι ένα εντελώς προσωπικό θέμα ενός υπουργού και χθες ακόμα στη Βουλή, δήλωσε ότι θα φέρει τις προτάσεις του στο τέλος Αυγούστου", είπε στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", η βουλευτής της ΝΔ, Όλγα Κεφαλογιάννη.
Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος είπε από το βήμα της Βουλής: "Η κυβερνητική επιλογή η συνολικότερη ανεξάρτητα των μεταρρυθμίσεων οδηγεί στο ξεκλήρισμα των αυτοαπασχολούμενων στο χώρο του ταξί και των μεταφορών και στη μονοπώληση του κλάδου από μια χούφτα επιχειρηματικούς ομίλους".
"Πείτε μου τι είδους χειρισμός είναι αυτός με τα ταξί", είπε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ και πρόσθεσε: "Έναν φοιτητή πρωτοετή του Παντείου να βάζατε θα είχε κάνει καλύτερο χειρισμό. Η χώρα υποφέρει ένα μήνα".
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, τόνισε: "Για τα ταξί δεν υπάρχει μόνο ο Ραγκούσης. Δεν έχουμε κυβέρνηση του κ. Ραγκούση, ούτε φέουδα στην κυβέρνηση. Έχετε συλλογική ευθύνη, διαλύεται τη χώρα αυτή τη στιγμή συνειδητά".
Η Δημοκρατική Συμμαχία, αναφέρει σε ανακοίνωσή της: "Πολυτέλεια χρόνου δεν υπάρχει. Η κυβέρνηση οφείλει να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστερήσεις αναβολές και συμβιβασμούς με συντεχνίες και συμφέροντα και η αντιπολίτευση να εγκαταλείψει την πολιτική της άρνησης και του λαϊκισμού σε κάθε προσπάθεια αλλαγής".