Ακέραιη διπλή σύνταξη έπαιρναν για μεγάλο διάστημα βουλευτές, παρότι είχε ψηφιστεί νόμος που προέβλεπε περικοπή κατά 70% της βουλευτικής. Την αποκάλυψη έκανε ο ίδιος ο Φίλιππος Σαχινίδης, προκαλώντας την έκρηξη της Φωτεινής Πιπιλή που είχε κάνει και τη σχετική ερώτηση στη Βουλή.
Το θέμα των προνομίων που απολαμβάνουν οι πρώην και οι νυν βουλευτές και αιρετοί σε εποχές κρίσης φουντώνει και πάλι, μετά και την αποκάλυψη από τον Φίλιππο Σαχινίδη στη Βουλή ότι οι περικοπές στις συντάξεις τους δεν γίνονται με τους ίδιους χρόνους που γίνονται για τις συντάξεις των απλών πολιτών.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που υπέβαλε για δεύτερη φορά η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παραδέχτηκε ότι βουλευτές και αιρετοί των ΟΤΑ (α' και β' βαθμού) λάμβαναν έως τον Φεβρουάριο του 2011 ολόκληρες τις συντάξεις που τους καταβάλλονταν συγχρόνως από το Δημόσιο, παρότι ήδη από το 2010 νόμος προέβλεπε περικοπή τους κατά 70%.
Όπως είπε ο κ. Σαχινίδης, η περικοπή ίσχυσε τον Φεβρουάριο του 2011, μετά την έκδοση από τον ίδιο σχετικής ερμηνευτικής εγκυκλίου.
Τα λεγόμενα Σαχινίδη έδωσαν αφορμή για την άσκηση σκληρής κριτικής από τη Φωτεινή Πιπιλή, που ζήτησε "τέτοιου είδους συντεχνιακές, παλιές βουλευτικές προνομικές καταστάσεις να καταργηθούν με ρόπαλο και χωρίς άλλη συζήτηση" και επετέθη εναντίον των αρχαιότερων βουλευτών.
"Δεν είμαστε λαμόγια, δεν είμαστε προνομιούχοι. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υβριζόμεθα, να διαπομπευόμεθα λοιδωρούμεθα για κάτι που το παλιό κομματικό σύστημα δημιουργησε στη Βουλή" τόνισε η Φωτεινή Πιπιλή.
Και πρόσθεσε: "Δεν θα με κρίνουν εμένα για τα ρουσφετολογικά συντεχνιακά προνόμια που έφτιαξαν εδώ μέσα κάποιοι από τους ακόμη παριστάμενους παλαιοί επαγγελματίες βουλευτές. Δεν είμαστε όλοι επαγγελματίες βουλευτές!".