Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει την Τετάρτη στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν άγνωστες. Εν αναμονή, τα στελέχη του κινήματος διασταυρώνουν τα "ξίφη" τους επιχειρηματολογώντας υπέρ ή κατά της παραμονής του στον προεδρικό θώκο.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται οι ανακοινώσεις που θα κάνει την Τετάρτη στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου, οι προθέσεις του οποίου παραμένουν άγνωστες.
Πάντως, στενοί του συνεργάτες, όπως ο γραμματέας του Κινήματος Μιχάλης Καρχιμάκης, φαίνεται να προτείνουν οχι μονο να παραμείνει επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, αλλά να ειναι εκ νέου και υποψήφιος πρωθυπουργός.
Σε συνέντευξή του στο reporter.gr, ο κ. Καρχιμάκης δηλώνει: "Ο Παπανδρέου και δικαιούται και υποχρεούται απέναντι σε έναν κόσμο που τον ψήφισε για τέσσερα χρόνια, να κριθεί απ' αυτόν και μόνο απ' αυτόν, για τα δύο χρόνια διακυβέρνησης, παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες. Δεν μπορώ, όμως, να αντιληφθώ τους παραλογισμούς κάποιων που λύσσαξαν να αποχωρήσει από πρωθυπουργός. Μήπως μετά την αποχώρησή του, άλλαξε η πολιτική της κυβέρνησης; Ή μήπως επιδείχθηκε μεγαλύτερη ένταση δουλειάς ή αποτελεσματικότητας;".
Αίσθηση προκαλεί και η επιστολή του αδελφού του κ. Παπανδρεου, Νίκου ο οποίος απαντώντας σε άρθρο του δημοσιογράφου Χρήστου Ράπτη στον ιστότοπο iefimerida.gr υποστηρίζει ότι μέσα ενημέρωσης ασκούν πιέσεις προκειμένου ο Γιώργος Παπανδρέου να εγκαταλείψει την ηγεσία του κινήματος. "Το ότι δεν 'παραιτείται' από αρχηγός του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την δημοκρατία; Επειδή το θέλουν τα media; Έλεος", αναφέρει μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπανδρέου.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Πάνος Μπεγλίτης, επανήλθε σήμερα αφήνοντας νέες αιχμές κατά των στελεχών τα οποία αμφισβητούν τον κ. Παπανδρέου. "Όλοι μας μετείχαμε στη λήψη των αποφάσεων, το να βγάζει κανείς την ευθύνη του εκτός πολιτικού κάδρου, εκεί υπάρχει ένα ζήτημα", τόνισε ο κ. Μπεγλίτης στο Ράδιο Εννέα.
Την ίδια ώρα, ο Γιάννης Ραγκούσης δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα μακροσκελές κείμενο στο οποίο υπεραμύνεται της αναγκαιότητας των ρυθμίσεων και κατακρίνει όσους επεδίωξαν εξαιρέσεις.
"Οι διαρθρωτικές αλλαγές ήταν απολύτως απαραίτητες για να έχει η Ελλάδα ένα μέλλον προκοπής, ευημερίας και προόδου. Πρόκειται για αλλαγές που στηρίζονται όχι στη λογική των εξαιρέσεων, ατομικών ή συντεχνιακών, αλλά στη λογική των δίκαιων κανόνων για όλους, αλλαγές που στηρίζονται στις αρχές της ισονομίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας, της αξιοκρατίας, της αποτελεσματικότητας και τελικά υπηρετούν μόνο το κοινωνικό συμφέρον", υπογράμμισε ο κ. Ραγκούσης.
"Να δρομολογηθούν όλες οι εξελίξεις, να ληφθούν όλες οι αποφάσεις και το ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει μπροστά", δήλωσε η Λούκα Κατσέλη.