Στα χέρια του οικονομικού εισαγελέα έφτασαν στοιχεία για νυν και πρωην εφοριακούς, που έχουν βίλες, πολυκατοικίες και ξενοδοχεία σε νησιά, στο όνομα συγγενών τους ή σε off-shore εταιρείες, που εμφανιζονται να διοικούν δικά τους πρόσωπα.
Στοιχεία που αφορούν 5 νυν και 2 πρώην εφοριακούς έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Έθνος της Κυριακής".
Στο όνομα συγγενικών προσώπων των εν λόγω εφοριακών βρίσκονται πανάκριβες βίλες, πολυτελή ξενοδοχεία και off shore εταιρείες και στον φάκελο που έχει στα χέρια του ο οικονομικός εισαγγελέας υπάρχουν συμβόλαια αγοροπωλησίας ακινήτων μεγάλης αξίας και φωτογραφίες ακινήτων σε Κηφισιά, Αγία Παρασκευή, Γλυφάδα και εξοχικών κατοικιών στη Σκόπελο.
Στον "καυτό" φάκελο υπάρχουν, επίσης, στοιχεία για υπεράκτια εταιρεία την οποία φέρονται να διοικούν συγγενείς συνταξιούχου εφοριακού. Το κεφάλαιο της συγκεκριμένης off-shore εταιρείας, μάλιστα, εκτινάχθηκε μέσα σε ένα χρόνο από 20.000 ευρώ σε περισσότερα από 1 εκατομμύριο ευρώ.
Μιλώντας στο ΜΕGΑ, η συνταξιούχος εφοριακός που έκανε την καταγγελία στον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη στις 24 Νοεμβρίου του 2011 αποκάλυψε ότι αφορμή για να συνεχίσει να ερευνά την υπόθεση ήταν 2 επιστολές που έφτασαν πρόσφατα στα χέρια της.
Είπε σχετικά με τις επιστολές αυτές: "Μου έλεγε να ψάξω να βρω για off shore εταιρείες εφοριακών που συμμετείχαν στο κλείσιμο της τάδε υπόθεσης, για τα τεράστια ακίνητα στο κέντρο της Κηφισιάς, τρεις μεζονέτες με πισίνες και με 16 χώρους στάθμευσης. Επίσης, για μια εφταώροφη πολυκατοικία που έχτισε ο προϊστάμενος του ελεγκτικού μας κέντρου".
Οι ίδιοι εφοριακοί είχαν απασχολήσει τη δικαιοσύνη για πρώτη φορά το 2001, όταν η συνάδελφος των εφοριακών -η οποία ήταν ελέγκτρια φορολογικού εισοδήματος- αρνήθηκε, όπως είχε καταγγείλει, να συνεργαστεί μαζί τους για να μειώσει τον φόρο σε μεγάλη εταιρεία από 12,5 δισ. δραχμές στα 2,8 δισ. δραχμές.
Οι κατηγορούμενοι για κακουργηματική απιστία στην υπηρεσία απαλλάχθηκαν 2 φορές από το Εφετείο Κακουργημάτων, χωρίς καν να ελεγχθούν τα περιουσιακά τους στοιχεία και οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.
Στον αντίποδα, η συνταξιούχος εφοριακός που έκανε τις καταγγελίες βρέθηκε αντιμέτωπη με το κύκλωμα και μετά από ανώνυμη καταγγελία ανοίχθηκαν οι λογαριασμοί της, ενώ με απόφαση του προϊσταμένου της απομακρύνθηκε από την υπόθεση που ήλεγχε. Και δεν έφτανε μόνο αυτό. Η ίδια παραπέμφθηκε σε δίκη διότι δεν είχε εμφανίσει 3 ευρώ στη δήλωση της περιουσιακής της κατάστασης το 2004.
"Αμέσως αρχίζει η δική μου η οδύσσεια, διότι έγινε το δικαστήριο το πρώτο το οποίο τους αθώωσε" λέει η καταγγέλλουσα στο MEGA και προσθέτει: "Η υπηρεσία αν ήθελε θα έβρισκε. Οι λογαριασμοί τους δεν ανοίχτηκαν, ανοίχτηκαν οι δικοί μου και με πήγαν στο δικαστήριο, στο Εφετείο, γιατί δεν είχα δηλώσει στο πόθεν έσχες μου ένα κοινό λογαριασμό της μητέρας μου του 1974 που είχε υπόλοιπο 3 ευρώ!".
Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας Γιάννης Αμπατζίδης σημειώνει: "Για τις δικές της καταγγελίες δεν ακολουθήθηκε η ίδια διαδικασία με αποτέλεσμα η υπόθεηση αυτή η οποία κρίνεται για 3η φορά από την ελληνική δικαιοσύνη να μην έχει εντός του φακέλου τον έλεγχο περιουσιακής κατάστασης των ελεγχόμενων εφοριακών".
Στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα βρίσκονται και 2 ανώνυμες επιστολές οι οποίες επίσης θα ερευνηθούν με σοβαρές καταγγελίες σε βάρος των εφοριακών. Μεταξύ άλλων, αναφέρουν ότι ένας από τους εφέτες που τους είχε αθωώσει ήταν συγγενής συζύγου ενός από τους εφοριακούς.