Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι φερόμενοι ως αρχηγοί των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλυφίας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί και ενώπιο του ανακριτή αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.
Το δρόμο για τις φυλακές πήραν οι φερόμενοι ως αρχηγοί των τεσσάρων εγκληματικών οργανώσεων του κυκλώματος εκβιαστών και τοκογλυφίας, οι οποίοι οδηγήθηκαν στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, νωρίς το πρωί και ενώπιο του ανακριτή αρνήθηκαν κάθε κατηγορία.
Πρώτος πέρασε την πόρτα του ανακριτή ο φερόμενος ως αρχηγός της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης και ως εγκέφαλος του κυκλώματος στη βόρεια Ελλάδα, ο επιχειρηματίας Μάρκος Καραμπέρης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να υποστήριξε ότι "όποια σχέση είχα ήταν με συνεργάτες μου και φίλους επιχειρηματίες με ανταλλαγές επιταγών. Ουδέποτε εκβίασα κάποιον, ουδέποτε έθεσα τοκογλυφικούς όρους".
Ο δικηγόρος του επιχειρηματία, όπως δήλωσε, ζήτησε από τον ανακριτή να κληθούν να καταθέσουν και όλα τα φερόμενα ως θύματα, όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας, προκειμένου όπως είπε ν' αποδείξει πως όλα τα στοιχεία στη δικογραφία περί τοκογλυφίας και εκβίασης είναι πλασματικά.
Και ο φερόμενος αρχηγός της δεύτερης σπείρας, ο Δημήτρης Λαμπάκης αρνήθηκε, στον ανακριτή, ότι υπάρχει εγκληματική οργάνωση. "Αρνούμαι την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης. Για ποιο αρχηγιλίκι μιλάτε; σε αυτή την υποτιθέμενη οργάνωση είναι τα παιδιά μου και η γυναίκα μου. Δάνεισα με νόμιμο τόκο, και από αυτούς που με κατηγορούν κανένας δεν μου έχει επιστρέψει ούτε το κεφάλαιο" φέρεται να είπε στον ανακριτή ο κ. Λαμπάκης.
Κάθε κατηγορία αρνήθηκαν και τα φερόμενα ως αρχηγοί της τέταρτης εγκληματικής οργάνωσης, οι οποίοι ολοκλήρωσαν την απολογία τους. Ο Νικόλαος Μελέτης, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται να είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με προστασίες και "νονούς" της νύχτας ενώ ο αδελφός του Κωνσταντίνος Μελέτης ζήτησε και αυτός από το ανακριτή να κληθούν να καταθέσουν οι μάρτυρες κατηγορίας.
Ο δικηγόρος του προφυλακισμένου διευθυντικού στελέχους του ΣΔΟΕ, δήλωσε πως, θα κάνει σήμερα προσφυγή κατά της απόφασης προσωρινής κράτησης του πελάτη του, καθώς όπως υποστηρίζει η κατηγορία της απλής συνέργειας στο ξέπλυμα του "μαύρου" χρήματος δεν συνιστά προφυλάκιση.
Χθες απολογήθηκε στον ανακριτή ο φερόμενος ως αρχηγός της τρίτης οργάνωσης, Γ. Πολυμέρης, ο οποίος και προφυλακίστηκε.
Μέχρι στιγμής έχουν προφυλακιστεί 28 άτομα, ανάμεσά τους και ο φερόμενος ως μέλος της πρώτης οργάνωσης διευθυντής της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του ΣΔΟΕ.
Ελεύθερα έχουν αφεθεί 19 άτομα ανάμεσά τους, και ο εμπλεκόμενος σύμφωνα με τη δικογραφία, γνωστός δημοσιογράφος της ΕΤ3, Γ. Φερέτης. Όλοι τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και μεγάλες χρηματικές εγγυήσεις από 10.000 έως 300.000 ευρώ. Ωστόσο ο δικηγόρος του δημοσιογράφου θα καταθέσει αίτηση να απαληφθεί η χρηματική εγγύηση είτε να μειωθεί το ποσό των 200.000 ευρώ καθώς ο πελάτης του αδυνατεί να το πληρώσει.