Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις πρόσφατες διαγραφές των βουλευτών. Την ίδια ώρα, η δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί εκρηκτικές καταστάσεις στην Ιπποκράτους.
Προβληματισμός επικρατεί στους κόλπους ΠΑΣΟΚ και Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις πρόσφατες διαγραφές των βουλευτών που αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν το δεύτερο μνημόνιο, παρά το γεγονός ότι τόσο ο Γιώργος Παπανδρέου όσο και ο Αντώνης Σαμάρας εμφανίζονται να μην θέλουν ν' ακούσουν κουβέντα για επιστροφή των διαγραφέντων.
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜΕGΑ", ο Χρήστος Πρωτόπαπας επέμεινε ότι η επανένταξη στο ΠΑΣΟΚ των βουλευτών που καταψήφισαν δημιουργεί υποψηφίους δύο ταχυτήτων. "Τι πρέπει να κάνει ένα κόμμα στις εκλογές σε σχέση με την κεντρική πολιτική του; Να έχει μια σταθερή γραμμή στον πυρήνα της πολιτικής του. Δεν γίνεται να είμαστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο, δυο άνθρωποι που είμαστε σε διαφορετική γραμμή στον πυρήνα της πολιτικής μας" είπε ο κ. Πρωτόπαπας.
Και πρόσθεσε: "Αν εγώ λέω λοιπόν ότι η δανειακή σύμβαση ήταν απαραίτητη για να μπορέσει να συνεχιστεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και να σωθεί η χώρα και ένας άλλος συνάδελφός μου λέει ότι δεν χρειαζόταν η δανειακή σύμβαση και έπρεπε να ψηφίσουμε όχι στο μνημόνιο στο σύνολό του εκ των πραγμάτων δεν μπορούμε να είμαστε στο ίδιο ψηφοδέλτιο".
Στη Νέα Δημοκρατία, πάντως, υπάρχουν πιο διαλλακτικοί οι οποίοι διαμηνύουν στην ηγεσία του κόμματος να δώσει χάρη στους απείθαρχους. Τα σενάρια που κυκλοφορούν στο "γαλάζιο" στρατόπεδο θέλουν την επιστροφή τους στο κόμμα στην περίπτωση που υπερψηφίσουν στη Βουλή τους εφαρμοστικούς νόμους.
Ενδεικτική είναι η εκτίμηση που έκανε ο Γιάννης Βρούτσης στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜΕGΑ", ότι "από σήμερα αρχίζουν πλέον οι διαδικασίες των ευκαιριών".
Την ίδια ώρα, η δημοσκοπική κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ προκαλεί εκρηκτικές καταστάσεις στην Ιπποκράτους οι οποίες μεταφέρονται και στο επίπεδο των "πράσινων" υπουργών της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Ο Γιάννης Ραγκούσης, σε άρθρο του που δημοσιεύει το περιοδικό "Μεταρρύθμιση", επαναλαμβάνει τις θέσεις του για την ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ αφήνοντας αιχμές κατά των κ. Ρέππα και Βενιζέλου για τους χειρισμούς τους απέναντι στην τρόικα. "Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις ηρωϊκές στιγμές αποπομπής της τρόικας από την Ελλάδα που, για να την φέρουμε πίσω, γίναμε παράκλητοί της, δίνοντας ως αντάλλαγμα πρωτοφανούς αγριότητας εισπρακτικές πολιτικές;", τονίζει ο κ. Ραγκούσης.
Όμως, και ο Χρήστος Παπουτσής, σε επιστολή του προς τον πρωθυπουργό που δημοσιεύει η εφημερίδα "Τα Νέα", αναφέρεται στη λειτουργία της οικονομικής αστυνομίας, γεγονός το οποίο ερμηνεύθηκε και ως αιχμή κατά της ηγεσίας των υπουργείων Οικονομικών και Δικαιοσύνης, κάτι το οποίο πάντως ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αρνείται κατηγορηματικά.
"Οι προσπάθειες της οικονομικής αστυνομίας δεν εξαργυρώνονται και δεν αξιοποιούνται προς όφελος της εθνικής οικονομίας καθώς οι αρμόδιες δικαστικές και οικονομικές αρχές δεν εκμεταλλεύονται το έργο το οποίο παράγεται από την ΕΛΑΣ", σημείωνει ο κ. Παπουτσής.
Τα πράγματα δεν είναι καλύτερα ούτε στο επίπεδο των οργάνων του κόμματος. Ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ιστορικό στέλεχος και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, υπέβαλε την παραίτησή του γράφοντας στον Γιώργο Παπανδρέου ότι αισθάνεται και απογοητευμένος αλλά και προδωμένος.
"Με τις λανθασμένες πολιτικές καταφέρατε να μετατρέψετε την ελπίδα σε οργή, το δυνατό ΠΑΣΟΚ σε ένα συνασπισμό απαξιωμένων στελεχών, τις ιδέες μας και τις αρχές σε κουρελόχαρτα της ιστορίας, τα όργανά μας σε διακοσμητικά στοιχεία ενός ανύπαρκτου πολιτικού υποκειμένου", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Παναγιωτακόπουλος.