Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η σύμβαση της επέκτασης του μετρό που κυοφορείται από το 2002 και θα συνδέσει το Χαϊδάρι από τον σταθμό Αγία Μαρίνα, με το μεγάλο λιμάνι μεσώ των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρό.
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η σύμβαση της επέκτασης του μετρό που κυοφορείται από το 2002 και θα συνδέσει το Χαϊδάρι από τον σταθμό Αγία Μαρίνα, με το μεγάλο λιμάνι μεσώ των σταθμών Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς, Δημοτικό Θέατρό.
Σε πανηγυρικό κλίμα, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υποδομών και επισήμων, υπογράφηκε το έργο ανάπτυξης που θα εξυπηρετεί καθημερινά πάνω από 130.000 επιβάτες, θα ολοκληρωθεί σε 5,5 χρόνια, θα δημιουργήσει 2.000 νέες θέσεις εργασίας ενώ η σύνδεση του αεροδρομίου με το λιμάνι θα διαρκεί μόλις 45 λεπτά. Το συνολικό κόστος εκτιμάται στα 660 εκατ. ευρώ και η κατασκευή του αφορά σε επέκταση μήκους 7,5 χιλιομέτρων.
Παράλληλα, ανοίγει πλέον ο δρόμος για την παράδοση των έτοιμων σταθμών σε Ηλιούπολη, Άλιμο, Αργυρούπολη, Ελληνικό, Περιστέρι, Ανθούπολη και Χαϊδάρι, αφού μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου, και μετά την συμφωνία της ελληνικής πλευράς με την Siemens για την καταβολή αποζημίωσης από την εταιρεία προς το ελληνικό Δημόσιο, αναμένεται να υπογραφεί και η σύμβαση για την εγκατάσταση του συστήματος σηματοδότησης στους 7 αυτούς σταθμούς.
Σημειώνεται ότι αν λειτουργούσαν ήδη αυτοί οι σταθμοί, θα εξυπηρετούσαν καθημερινά άνω των 160.000 επιβατών βάζοντας στο ταμείο έσοδα περίπου 65 εκατ. ευρώ το χρόνο.
Βάσει του σχεδιασμού για τις επεκτάσεις του δημοφιλέστερου μεταφορικού μέσου, αναμένεται μέσα στο 2013 να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευής της νέας γραμμής 4, με το πρώτο κομμάτι να έχει αφετηρία το Άλσος Βεΐκου και μεσώ Γαλατσίου, Κυψέλης, Δικαστηρίων, Αλεξάνδρας, Εξαρχείων, Κολωνακίου, να καταλήγει στον Ευαγγελισμό.
Ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης τόνισε ότι τα έργα υποδομής διαμορφώνον προϋποθέσεις ανταγωνιστικότητας και προϋποθέτουν τη διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος που καθιστούν
επενδύσιμη την ελληνική οικονομία. "Αυτή είναι η δουλειά μας, τα έργα υποδομής. Εκείνο λοιπόν το οποίο προσπαθούμε να κάνουμε -και θεωρώ ότι σε ένα ορισμένο βαθμό υπάρχουν θετικές ενδείξεις- είναι να βάλουμε τα έργα υποδομής μπροστά", είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βορίδης.
"Σήμερα υπογράφεται η σύμβαση και η επόμενη, η πιο σημαντική ημερομηνία ελπίζω να είναι σε 5,5 περίπου χρόνια, με την παράδοση σε χρήση του μετρό, όπως ορίζει η σύμβαση. Είναι γεγονός ότι κάποια χρόνια χάθηκαν λόγω μη καλής προετοιμασίας αλλά κυρίως λόγω των αλλεπάλληλων δικαστικών προσφυγών μεταξύ των κοινοπραξιών", τόνισε από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.