Την οργισμένη αντίδραση του Παναγιώτη Ψωμιάδη προκάλεσε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αλλά και εναντίον του αδελφού του Διονύση, μετά την αργία στην οποία έχει τεθεί για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και για συνέργεια σε απιστία.
Την οργισμένη αντίδραση του Παναγιώτη Ψωμιάδη προκάλεσε η ποινική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του αλλά και εναντίον του αδελφού του Διονύση -που τον αντικαθιστά στην θέση του περιφερειάρχη κεντρικής Μακεδονίας- μετά την αργία στην οποία έχει τεθεί για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος και για συνέργεια σε απιστία.
Ο πρώην περιφερειάρχης κεντρικής Μακεδονίας σε ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι πίσω από την επίθεση βρίσκονται άτομα του ίδιου πολιτικού χώρου με αυτόν:
"Είναι προφανές ότι κάποιοι προσπαθούν να με φιμώσουν, ακόμη και μέσα από τον δικό μου ιδεολογικό χώρο. Ενοχλούνται γιατί συνεχίζω να μιλάω για την Πατρίδα, για την Ελλάδα, για τη Μακεδονία, για την Ορθοδοξία, για το λαό. Όμως, ήμουν, είμαι και θα είμαι σταθερά κατά της μνημονιακής πολιτικής, χωρίς κωλοτούμπες, γιατί δεν μπορώ να δεχθώ ότι η εξαθλίωση του λαού μας είναι μονόδρομος. Γνωρίζω από πού κατευθύνονται και τι οδηγίες παίρνουν. Γνωρίζω τη στιχομυθία σε συγκεκριμένο χώρο, όπου οι πληροφορίες μου λένε ότι ειπώθηκε στεγνά 'πρέπει να τον πεθάνουμε'", αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Ψωμιάδης.
Ο πρώην περιφερειάρχης υποστηρίζει ότι η κατάτμηση των έργων αποτελούσε κοινή πρακτική που ακολουθούσαν όλοι οι νομάρχες προκειμένου να πραγματοποιούνται πιο γρήγορα τα επείγοντα έργα.
Οι διώξεις ασκήθηκαν για 340 έργα της νομαρχίας Θεσσαλονίκης που σύμφωνα με τον εισαγγελέα από το 2006 ως το 2009 "έσπασαν" σε μικρότερα με προϋπολογισμό ως 45.000 για να δοθούν με απευθείας ανάθεση χωρίς διαγωνισμούς. Η ζημιά για τη νομαρχία εκτιμάται σε περίπου 5 εκατ. ευρώ.
Επιπλέον, την απομάκρυνση και του Διονύση Ψωμιάδη από τη θέση του περιφερειάρχη ζήτησε από τον γενικό γραμματέα της αποκεντρωμένης περιφέρειας ο περιφερειακός σύμβουλος κεντρικής Μακεδονίας Μιχάλης Τρεμόπουλος, υποστηρίζοντας πως η Θεσσαλονίκη πρέπει να απαλλαγεί από το "καθεστώς Ψωμιάδη".
Ας σημειωθεί ότι ίδιες διώξεις έχουν ασκηθεί και σε βάρος ακόμη 19 υπαλλήλων της τότε νομαρχίας.