Κάθε όριο θράσους είχαν ξεπεράσει οι 5 επίορκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας, αφού όπως αποκαλύπτεται, εκδίδοντας εκατοντάδες εικονικές παροχές, αύξαναν όχι μόνο την προσωπική τους περιουσία, αλλά και των συγγενών τους.
Κάθε όριο θράσους είχαν ξεπεράσει οι 5 επίορκες υπάλληλοι του ΙΚΑ Καλλιθέας που έχοντας πιάσει όλα τα κρίσιμα πόστα -σε Μητρώο, Τμήμα Παροχών, Οικονομικό Τμήμα- ροκάνιζαν την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου. Εκδίδοντας εκατοντάδες εικονικές παροχές, αύξαναν όχι μόνο την προσωπική τους περιουσία, αλλά και των συγγενών τους.
Σύζυγοι, ανιψιές, κουμπάρες, αδέλφια, νύφες, είχαν ευεργετηθεί -με το αζημίωτο βέβαια- αφού οι επίορκες υπάλληλοι έβαζαν στην τσέπη τους τα περισσότερα χρήματα από τις εικονικές παροχές. Ενδεικτικά:
Σε φίλη δόθηκαν 105.741 ευρώ για εικονικούς τοκετούς (ενώ είχε μόνο ένα παιδί)
Σε εξαδέλφη δόθηκαν 114.548 ευρώ χωρίς να είναι ασφαλισμένη
Σε εξάδελφο δόθηκαν 121.403 ευρώ για επίδοματα ασθενείας και μητρότητας (ενώ ήταν υγιής και άτεκνη)
Σε ανιψιό δόθηκαν 89.260 για έναν τοκετό ενώ είναι άγαμος
Σε αδελφό δόθηκαν 49.551 ευρώ χωρίς παραστατικά.
Επίσης, αδελφός κατηγορουμένης πήρε σύνταξη ενώ του έλλειπαν 3.921 μεροκάματα, η σύνταξη ωστόσο ανακλήθηκε.
Όπως δήλωσε ο διοικητής του ΙΚΑ Ροβέρτος Σπυρόπουλος στην πρωινή εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", στο ΙΚΑ Καλλιθέας έχουν εντοπιστεί "500-600 περιπτώσεις πλαστών παροχών". Ανάμεσά τους:
Επιδόματα τοκετών και μητρότητας σε άγαμες και χωρίς παιδιά μητέρες
Επιδόματα ασθενείας ενώ ο παραλήπτης εργαζόταν κανονικά
Επιδόματα καρδιοπάθειας ενώ ο ασφαλισμένος ήταν υγιής
Ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε ασφαλισμένους άλλων ταμείων!
Στο διαβιβαστικό της αστυνομίας φιγουράρουν εκατοντάδες περιπτώσεις παροχών που έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών, από τις οποίες δεν λείπουν και παροχές σε αλλοδαπούς και σε φίλες που γνώρισαν σε κέντρο αισθητικής και τις έπεισαν να συνεργαστούν μαζί τους.
Η πολυετής δράση του κυκλώματος, που φαίνεται ότι αρχίζει από το 2003, είχε αποφέρει τεράστια οφέλη, τόσο σε κινητή όσο και σε ακίνητη περιουσία. Είναι χαρακτηριστικό ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης και ενώ η αγορά έχει στεγνώσει, κατηγορουμένη δίνει 513.000 ευρώ για ανέγερση οικίας στη Δροσιά Ευβοίας από το 2009-2011, ενώ δήλωνε εισόδημα 28.165 ευρώ.
Συγκατηγορούμενή της δίνει 99.000 ευρώ για αγορά αυτοκινήτου και ακινήτου και 56.000 για ανέγερση οικοδομής, με μέσο οικογενειακό εισόδημα 32.603 ευρώ, ενώ ο σύζυγος από το 2008 έως το 2010 δεν δηλώνει εισοδήματα!
Οι 5 γυναίκες θα δώσουν αύριο, Τετάρτη, εξηγήσεις στον 4ο ειδικό ανακριτή, ενώ μαζί τους θα απολογηθούν και δύο σύζυγοι εξ αυτών που φαίνεται ότι συμμετείχαν στην εγκληματική οργάνωση που είχαν συστήσει, προκαλώντας ζημία 15 εκατ. ευρώ στο ΙΚΑ.