Τα αντιαεροπορικά συστήματα αλλά και το πρόγραμμα εκσυχρονισμού των υποβρυχίων εκθείαζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όλα αυτά ενώ είχε ήδη πάρει μίζες εκατομμυρίων, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Σίσκου και Κύβελου.
Τα αντιαεροπορικά συστήματα αλλά και το πρόγραμμα εκσυχρονισμού των υποβρυχίων εκθείαζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος την εποχή που ήταν υπουργός Εθνικής Άμυνας. Όλα αυτά ενώ είχε ήδη πάρει μίζες εκατομμυρίων, σύμφωνα με το πόρισμα των εισαγγελέων Σίσκου και Κύβελου.
Τον Αύγουστο του 1998, στο αεροδρόμιο Μακεδονία ήταν παρατεταγμένα τα 4 πρώτα ρωσικά πυραυλικά συστήματα ΤΟΡ Μ1 που μόλις είχαν φτάσει στη χώρα. Την παραλαβή για λογαριασμό της Ελλάδας είχε κάνει ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Στην ομιλία του όχι μόνο εκθείαζε τις δυνατότητες του όπλου αλλά υποστήριζε ότι υπάρχουν ανάγκες για ακόμη περισσότερα αντιαεροπορικά.
Σύμφωνα με τους εισαγγελείς και τα στοιχεία που αντλήθηκαν από την δικογραφία της σύμβασης των αντιαεροπορικών συστημάτων ΤORM1, ο πρώην υπουργός, για αυτή την παραγγελία πήρε… προκαταβολή μίζας ύψους 1.748.000 δολαρίων στις 30 Ιουνίου του 1998 για να επιτευχθεί τελικά η συμφωνία με την ρωσική ΑΝΤΝΕΥ, η οποία υπεγράφη στις 26 Φεβρουαρίου το 1999.
Όπως αναφέρει το εισαγγελικό πόρισμα, ακολούθησαν άλλες 6 επιταγές από τις 26 Ιουνίου του 2000 μέχρι και τις 7 Ιουνίου του 2001, συνολικού ύψους 16.202.000 ελβετικών φράγκων.
Λίγους μήνες μετά την παραλαβή των πρώτων ΤΟΡ-Μ1, ο Άκης Τσοχατζόπουλος επιθεωρούσε στην Σαλαμίνα την καθέλκυση του υποβρυχίου Νηρεύς, μετά τον εκσυγχρονισμό του από Έλληνες και Γερμανούς ειδικούς. Είχε διαρκέσει 2 χρόνια και είχε στοιχίσει στο ελληνικό δημόσιο 17 δισ. δραχμές.
Την ίδια εποχή, σύμφωνα πάντα με το πόρισμα των εισαγγελέων, ο τότε υπουργός Εθνικής Άμυνας υπέγραψε μια ακόμη σύμβαση, για κατασκευή 4 υποβρυχίων αυτή τη φορά, που του απέφερε μίζα περίπου 3 εκατ. ελβετικά φράγκα. Η πληρωμή, όπως αναφέρεται στο πόρισμα, γινόταν σε λογαριασμούς off-shore εταιρειών. Μέσω υπόγειων διαδρομών το μαύρο πολιτικό χρήμα κατέληγε σε αγορές πολυτελέστατων ακινήτων με ιδιοκτήτη τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Την εποχή της μεγάλης του πολιτικής επιρροής ως υπουργός Εθνικής Άμυνας, φέρεται να ζητούσε ποσά τρισεκατομμυρίων ευρώ για εξοπλιστικά προγράμματα, στηριζόμενος στις τότε τεταμένες σχέσεις με την Τουρκία και στην ανάγκη αντιμετώπισης τυχόν απειλής της.
12 χρόνια μετά, ο Άκης Τσοχατζόπουλος αρνείται τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου πολιτικού χρήματος και σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες απόκτησης πανάκριβων ακινήτων, όπως το νεοκλασικό της Διονυσίου Αεροπαγίτου, τις αποδίδει σε… σύμπτωση. Τουλάχιστον αυτό είχε δηλώσει πριν λίγους μήνες, σε συνέντευξή του στον Αλέξη Παπαχελά και στην εκπομπή Νέοι Φάκελοι του Σκάι.