Εξηγήσεις για το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο κελί του, μετά από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων θα κληθεί να δώσει στο πειθαρχικό συμβούλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος
Εξηγήσεις για το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο κελί του, μετά από έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων θα κληθεί να δώσει στο πειθαρχικό συμβούλιο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπου δεν αποκλείεται να του επιβληθεί ποινή, η οποία μπορεί να είναι από στέρηση στην εργασία μέχρι και μεταγωγή.
Εν τω μεταξύ, η ποινική του θέση δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο από τα έγγραφα που είχε στο αρχείο του ο πρώην υπουργός, τα οποία τον "δένουν" με τις off-shore εταιρείες μέσα από τις οποίες πέρασαν σύμφωνα με την κατηγορία οι μίζες για τα εξοπλιστικά αλλά και τα υποβρύχια.
Ανάμεσα στα χαρτιά υπάρχει και η επιστολή ανώνυμων αξιωματικών, οι οποίοι τον Μάρτιο του 2004, γράφουν προς τον τότε γενικό γραμματέα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα ΤορΜ1 ότι "από τις συμβάσεις αυτές με μία έρευνα που μπορείτε να διατάξετε θα προκύψει ανενδοίαστη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, κυρίως όσον αφορά τις υπερτιμολογήσεις και προπαντός τις παροχές-μίζες σε διαφόρους διαπλεκόμενους και ανθρώπους του στενού περιβάλλοντος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου".
Από το 2004 που ξεκίνησε η έρευνα χρειάστηκαν να περάσουν τέσσερα χρόνια για να ανοίξουν οι δύο κρίσιμοι ελβετικοί λογαριασμοί της Drumilan Kύπρου, από όπου πέρασαν 25.000.000 δολάρια για διάφορους προορισμούς, μεταξύ των οποίων και προς την off-shore Bluebell. Εάν και τα αποτελέσματα έφθασαν στις ελληνικές αρχές το 2008 ουδείς, όπως φάνηκε, ενδιαφέρθηκε να τα ελέγξει. Χρειάστηκε να περάσουν άλλα τέσσερα χρόνια, και να φθάσουμε στο 2012, για να συνδεθούν τα κομμάτια του παζλ και να φθάσει η δικαιοσύνη στον πρώην υπουργό.
Ένα έγγραφο του ΣΔΟΕ που υπήρχε στο αρχείο του Άκη Τσοχατζόπουλου, αναλύει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της Torcaso, όπου φαίνεται ότι μπήκαν οι μίζες των υποβρυχίων. Σε αυτό το έγγραφο ο πρώην υπουργός σημειώνει: "Φρόσω, (εννοώντας την λογίστρια του), μίλησε, ΣΔΟΕ".
Αίσθηση προκαλεί η απόδειξη από ξενοδοχείο της Κωνσταντινούπολης, όπου ο πατέρας της κ. Σταμάτη και ένα ακόμη άτομο φέρονται να ξοδεύουν 9.200 τουρκικές λίρες για ένα… διήμερο στην Τουρκία το 2008, αλλά και το γεγονός ότι η κ. Σταμάτη τον Νοέμβριο του 2011 κλείνει όλους τους λογαριασμούς που διατηρεί στην Ελβετία, πιθανότατα λόγω της τροπής που έχει πάρει η υπόθεση του συζύγου της στην δικαιοσύνη.