Κατηγορηματική πως το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε δημοσιογράφους μεγάλων δικτύων μεταξύ αυτών και ο ανταποκριτής του MEGA, Μιχάλης Ιγνατίου.
Κατηγορηματική πως το ΔΝΤ δεν θα εγκαταλείψει το τραπέζι των διαπραγματεύσεων εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ μιλώντας σε δημοσιογράφους μεγάλων δικτύων μεταξύ αυτών και ο ανταποκριτής του MEGA, Μιχάλης Ιγνατίου.
Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τόνισε πως οι εκπρόσωποι του οργανισμού βρίσκονται στην Ελλάδα και συνεργάζονται τόσο με εκείνους της ΕΚΤ και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και με την ελληνική κυβέρνηση, ενώ πρόσθεσε: "Εργαζόμαστε πάνω στη βάση αυτού του προγράμματος. Υπάρχουν στόχοι, διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις χρηματοδότηση, έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που αποτελεί μέρος αυτού του προγράμματος για το οποίο έχει κληθεί η ελληνική κυβέρνηση να φέρει αποτελέσματα με την εφαρμογή του. Αυτή είναι και η στρατηγική".
Ερώτηση την Κριστίν Λαγκάρντ αναφορικά με την Ελλάδα και τα σενάρια που βλέπουν το φως της δημοσιότητας απηύθυνε ο ανταποκριτής του MEGA, Μιχάλης Ιγνατίου.
Μιχ. Ιγνατίου: "Γίνονται πολλές αναφορές τελευταίως περί κατάρρευσης της Ελλάδας ότι αυτήν τη φορά είναι αλήθεια και πολλοί οικονομολόγοι έχουν γράψει ότι τα μέτρα λιτότητας που επιβάλλει το ΔΝΤ δεν φέρνουν αποτελέσματα αντιθέτως έχουν επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας".
Κριστίν Λαγκάρντ: "Όταν κοιτάζω ξανά το αρχικό πρόγραμμα και αυτά που κατάφερε η ελληνική οικονομία και ο ελληνικός λαός είναι εντυπωσιακά. Η μείωση 6,5% του ελλείμματος από τα τέλη του 2009 είναι πραγματικό κατόρθωμα. Πιστεύω ότι υπάρχουν ακόμη πολλά που μπορεί να κάνει η χώρα σε τομείς όπως έχω ξαναπεί: Σε ο,τι αφορά το εισόδημα, την είσπραξη φόρων από όσους πρέπει να πληρώσουν και ξέρετε τι εννοώ. Η Ελλάδα μπορεί να κάνει ακόμη περισσότερα ως προς τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω ότι με έναν καλύτερα εδραιωμένο συνασπισμό με καλύτερη ιδιοκτησία του προγράμματος η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να βελτιώσει πολύ την κατάσταση για το καλό των πολιτών".
Πληροφορίες του MEGA αναφέρουν πως για να γίνει συζήτηση για την επιμήκυνση, πρέπει προηγουμένως η κυβέρνηση να δείξει έργα. Μάλιστα αναφέρουν χαρακτηριστικά πως στην Ελλάδα συζητούν για την επιμήκυνση, ενώ έπρεπε να αφιερωθούν μόνο στις μεταρρυθμίσεις και σε όσα συμφώνησαν να γίνουν, η παρούσα και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Σε ο,τι αφορά το ρόλο του Ταμείου πηγές τονίζουν ότι η απόφαση είναι ότι έχει υποχρέωση να παραμείνει και να βοηθήσει την Ελλάδα, η οποία είναι μέλος του από το 1946. Οι ίδιες πηγές τόνιζαν χαρακτηριστικά ότι το Ταμείο θα μείνει ότι και να συμβεί, και για το Πρόγραμμα αλλά για να δώσει και τεχνική βοήθεια.