Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Λονδίνο και αποθεώθηκαν παρά την μικρή συγκομοιδή μεταλλίων, μόλις τριών χάλκινων, που είχε σε αυτή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η αποστολή.
Επέστρεψαν στην Αθήνα οι Έλληνες αθλητές που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στο Λονδίνο και αποθεώθηκαν παρά την μικρή συγκομοιδή μεταλλίων, μόλις δύο χάλκινων, που είχε σε αυτή τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων η αποστολή.
Σημειώνεται ότι στη Βαρκελώνη το 1992 η Ελλάδα κατέκτησε 2 μετάλλια και τα 2 χρυσά μετάλλια, στην Ατλάντα 8 εκ των οποίων τα 4 χρυσά, στο Σίδνεϋ ο απολογισμός ήταν 13 μετάλλια από τα οποία τα 4 ήταν χρυσά, στην Αθήνα τα μετάλλια ήταν 16 με 6 χρυσού χρώματος, ενώ στο Πεκίνο η συγκομοιδή ήταν 4 μετάλλια, 2 αργυρά και 2 χάλκινα.
Ο Σπύρος Γιαννιώτης καταχειροκροτήθηκε από πλήθος κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στην αίθουσα αφίξεων του αεροδρομίου, αφού συγκλόνισε με την υπερπροσπάθειά του και την τέταρτη θέση στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας.
Αποθεώθηκε και ο σημαιοφόρος της τελετής έναρξης, Αλέξανδρος Νικολαίδης, που δεν κατόρθωσε να υπερασπιστεί τον τίτλο του ολυμπιονίκη του ταε κβο ντο, μετά τα δυο αργυρά σε Αθήνα και Πεκίνο.
Ο Σπύρος Λεμπέσης που κατέκτησε την έβδομη θέση στον τελικό του ακοντισμού και είχε δημιουργήσει μεγάλη αίσθηση με τις απαράδεκτες συνθήκες προπόνησής του σε χωράφι με πέτρες και χορτάρια, επίσης μίλησε για την προσπάθειά του, ενώ χειροκροτήματα δέχτηκαν τα κορίτσια του ανσάμπλ που χωρίς άλλες εμπειρίες, και κόντρα σε μεγαθήρια του χώρου κατέλαβαν την ένατη θέση.
Ωστόσο, αθλητές που έχασαν στις λεπτομέρεις τη θέση στο βάθρο, αλλά και άλλοι που πλασαρίστηκαν στις έξι πρώτες θέσεις δημιουργούν κλίμα αισιοδοξίας για μελλοντικές αγωνιστικές επιτυχίες.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σπύρος Καπράλος, από την πλευρά του, έκανε έναν μίνι απολογισμό για τις εμφανίσεις των Ελλήνων αθλητών κι έδωσε το σύνθημα για ένα νέο ξεκίνημα με στοχο τους ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο σε 4 χρόνια.