Το Λονδίνο αποχαιρέτησε το βράδυ της Κυριακής τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα φαντασμαγορικό τρίωρο σόου, ένα ασταμάτητο πάρτι με πολύ τραγούδι και χορό, βασισμένο στη βρετανική μουσική βιομηχανία, που άφησε ικανοποιημένους τους 80.000 θεατές.
Το Λονδίνο αποχαιρέτησε το βράδυ της Κυριακής τους 30ούς Ολυμπιακούς Αγώνες με ένα φαντασμαγορικό τρίωρο σόου, ένα ασταμάτητο πάρτι με πολύ τραγούδι και χορό, βασισμένο στη βρετανική μουσική βιομηχανία, που άφησε ικανοποιημένους τους 80.000 θεατές.
Οι διοργανωτές έριξαν στη σκηνή της τελετής λήξης όλα τα δυνατά "χαρτιά" της βρετανικής μουσικής σκηνής, ζωντανεύοντας ακόμη και θρύλους και επανενώνοντας συγκροτήματα που άφησαν εποχή στο είδος τους.
Στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου, ο οποίος είχε μετατραπεί σε μια τεράστια σημαία της Μεγάλης Βρετανίας, έκαναν την είσοδό τους όλες οι χώρες με πρώτη την Ελλάδα και σημαιοφόρο τον κολυμβητή Σπύρο Γιαννιώτη.
Στο αμιγώς μουσικό κομμάτι του σόου, με τη βοήθεια της τεχνολογίας, οι θεατές είδαν τον μοναδικό Τζον Λένον να τραγουδά το "Imagine", την ώρα που δεκάδες κομμάτια σχημάτιζαν ένα τεράστιο παζλ στο κέντρο του σταδίου με το πρόσωπό του. Με παρόμοιο τρόπο, μέσα από γιγαντοθόνες, το κοινό είδε να τραγουδά και τον Φρέντι Μέρκιουρι των Queen.
Στα high-lights της βραδιάς, η επανεμφάνιση μετά από πολύ καιρό του Άγγλου με κυπριακές ρίζες σταρ Τζορτζ Μάικλ, αλλά και η επανένωση για τις ανάγκες του σόου της τελετής και του πιο επιτυχημένου γυναικείου ποπ συγκροτήματος της δεκαετίας του '90, των Spice Girls, με τη σύζυγο του Ντέιβιντ Μπέκαμ, Βικτόρια, να κλέβει την παράσταση.
Τις μουσικές τους δυνάμεις ένωσαν ακόμη η Ανι Λένοξ, οι Pet Shop Boys, η Τζέσι Τζέι, η Εμελί Σαντέ, οι Madness, οι Μπράιαν Μέι και Ρότζερ Τέιλορ των θρυλικών Queen, ο Έρικ Αΐντλ, που τραγούδησε το ιστορικό "Bright Side of Life" των Monty Python.
Εκτός από το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα, την εμφάνισή της στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου έκανε και μία τεράστια πασαρέλα μοντέλων, με επικεφαλής τις διάσημες καλλονές Κέιτ Μος και Ναόμι Κάμπελ, Αλεσάντρα Αμπρόζιο, Τζόρτζια Μέι Τζάγκερ και άλλες.
Μετά από ένα πάρτι που διήρκεσε 3 ολόκληρες ώρες, στις δύο τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) ο βωμός όπου έκαιγε η Ολυμπιακή Φλόγα από τις 27 Ιουλίου άνοιξε, διαχωρίστηκε εκ νέου στις 204 χοάνες από τις οποίες είχε συντεθεί -μια για κάθε ένα από τα κράτη που συμμετείχαν στους Αγώνες- οι οποίες άρχισαν να σβήνουν διαδοχικά, σηματοδοτώντας τη λήξη της κορυφαίας αθλητικής διοργάνωσης.
Στη σκηνή εμφανίσθηκε το θρυλικό βρετανικό συγκρότημα των "The Who", γράφοντας με τα τραγούδια τους το φινάλε της τελετής λήξης, μαζί με δεκάδες πυροτεχνήματα που έκαναν τη νύχτα μέρα στον ουρανό του δυτικού Λονδίνου, πάνω από το Ολυμπιακό Στάδιο.
Λίγο πριν από το φινάλε, η ανάκρουση του ελληνικού εθνικού ύμνου συγκίνησε, καθώς σηματοδότησε την έναρξη της τελετής παράδοσης της σημαίας από το Λονδίνο στο Ρίο που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2016.
Στα χέρια των δημάρχων των δύο πόλεων, του Μπόρις Τζόνσον, αλλά και του Εδουάρδο Παές, αλλά και του πρόεδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Ζακ Ρογκ, η Ολυμπιακή σημαία κυμάτισε συνολικά 12 φορές.
Κι ύστερα, άρχισε το βραζιλιάνικο πάρτι. Σάμπα, καρναβάλι, καποέιρα, χορός, η τραγουδίστρια Μαρίσα Μόντε, το τοπ μόντελ Αλεσάντρα Αμπρόσιο, με high-light τη στιγμή που ο χορευτής Ρενάτο Σορίσο προσκύνησε τον… Πελέ. Στα 71 του χρόνια, ο μάγος της μπάλας, αποκαλύφθηκε πετώντας το καπέλο του, και βγάζοντας το σακάκι, μέσα από το οποίο φορούσε τη φανέλα της Σελεσάο με το νούμερο 10 και το όνομά του.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος της Οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων Σεμπάστιαν Κόε, αλλά και ο Ζακ Ρογκ, αποχαιρέτησαν το Λονδίνο, δίνοντας και επίσημα τη σκυτάλη στο Ρίο.