Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης ή θα πρέπει να παραιτηθεί ή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Επίθεση στον πρόεδρο της Βουλής εξαπέλυσε το πρωί στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων υποστηρίζοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης ή θα πρέπει να παραιτηθεί ή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις στη Βουλή σχετικά με τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
"Θέλω να απευθυνθώ στον Πρόεδρο της Βουλής λέγοντας ότι δεν είναι δυνατόν να λειτουργεί ωσεί παρών. Ο Πρόεδρος της Βουλής ή δεν θα πρέπει να εμμείνει στην παραίτησή του που κατέθεσε στον Πρωθυπουργό ή θα πρέπει να αναλάβει πλήρως τα καθήκοντά του. Διότι τι μεγαλύτερη αποσταθεροποίηση, όταν ένας θεσμικός παράγων, όπως ο Πρόεδρος της Βουλής, λειτουργεί υπό αναστολή; Και υπάρχει το ερώτημα: Αν αύριο για οποιοδήποτε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντά του και θα χρειαστεί να αντικατασταθεί από τον Πρόεδρο της Βουλής, όπως προβλέπει το Σύνταγμα, τι θα γίνει; Θα λειτουργήσει υπό αναστολή; Τέτοιου είδους πολιτικές ενισχύουν την αποσταθεροποίηση και τέτοιου είδους πολιτικές πρέπει να παίρνουν λύσεις" ανέφερε ο κ. Καμμένος.
Και πρόσθεσε: "Να έρθει ο Πρόεδρος της Βουλής στο έδρανο και να απαντήσει σαφώς. Ασκεί πλήρως τα καθήκοντά του, όπως προβλέπονται από το Σύνταγμα ή όχι; Αυτό είναι μία απάντηση που οφείλει να δοθεί δημόσια και ενώπιον της Βουλής των Ελλήνων. Σας δηλώνω, κυρία Πρόεδρε, ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων αποχωρεί από το Κοινοβούλιο και συμμετέχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ".
Έντονα αντέδρασε στην τοποθέτηση του κ. Καμμένου ο Νικήτας Κακλαμάνης. "Έτσι όπως το τοποθέτησε εάν θέτει θέμα μομφής να έρθει ευθέως και να το πει. Και να κάνει η Βουλή αυτό που πρέπει. Ας συνεννοηθεί ενδεχομένως και με άλλα κόμματα που μπορεί να έχουν την ίδια άποψη με αυτόν και όχι να αφήνει να πλανιέται τέτοια πράγματα και να ανακαλύπτει μέχρι και αιφνίδια αρρώστια του κ. Παπούλια και τι θα γίνει τότε και τα λοιπά. Ας έρθει το κόμμα του και ας βάλει θέμα μομφής. Ότι η Βουλή έχει πρόβλημα" είπε.
Για το θέμα παρενέβη και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππας λέγοντας ότι "το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο, είναι διεφθαρμένο μέχρι το κόκκαλο. Είναι μια μεγάλη αλήθεια. Εμείς δεν θα συμμετάσχουμε στο θέατρο και να πούμε ότι αποχωρούμε για να πάμε στην απεργία. Δε θέλουμε να καπελώσουμε καμία απεργία. Ο λαός θα πρέπει να απεργήσει και είναι επίκαιρο το σύνθημα και μας βρίσκει σύμφωνους ένα ιστορικό σύνθημα που λέγεται ψωμί, παιδεία, ελευθερία".
Οι τοποθετήσεις συνεχίστηκαν και από την πλευρά των άλλων κομμάτων. Ο κ. Παπαδημούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι δεν θέλει να κερδοσκοπήσει εις βάρος του προέδρου της Βουλής, ενώ η κ. Χριστοφιλοπούλου από το ΠΑΣΟΚ ζήτησε η λίστα με τα 32 ονόματα των πολιτικών που ερευνώνται από το ΣΔΟΕ να δοθεί τώρα στη δημοσιότητα και να σταματήσει το κυνήγι μαγισσών.
Η ΝΔ δεν έχει κάνει καμία δήλωση για το θέμα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης, πάντως, άφησε αιχμές για τα κίνητρα της δημοσιοποίησης αυτής της υπόθεσης, δηλώνοντας στον ρ/σ Alpha: "Κάποιοι αποφάσισαν να το διαρρεύσουν στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Κάποιοι που έχουν ποντάρει στη δραχμή, αντιλαμβάνονται ότι τα μέτρα θα περάσουν. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι θα χάσουν πάρα πολλά λεφτά και ένα κλίμα γενικευμένης πολιτικής αστάθειας ενδεχομένως και να τους σώσει την παρτίδα".