Την επίσπευση των 32 υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έχει ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, την ώρα που το ζήτημα συνεχίζει να προκαλεί έντονες πολιτικές συζητήσεις.
Την επίσπευση των 32 υποθέσεων που αφορούν πολιτικά πρόσωπα έχει ζητήσει ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες, την ώρα που το ζήτημα συνεχίζει να προκαλεί έντονες πολιτικές συζητήσεις.
Μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα ΜEGA", o αντιπρόεδρος της Βουλής Αθανάσιος Νάκος μίλησε για το αίτημα που υπέβαλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα να δοθούν τα ονόματα στην επιτροπή της Βουλής για το πόθεν έσχες και την άρνηση που εισέπραξε από τον Γρηγόρη Πεπόνη.
Όπως είπε ο κ. Νάκος, με την απάντηση που του έστειλε με επιμελητή ο οικονομικός εισαγγελέας, τού δήλωσε πως δεν μπορεί να στείλει τίποτα γιατί οι υποθέσεις είναι στο στάδιο της διερεύνησης και δεσμεύθηκε να στέλνει στη Βουλή κάθε μία υπόθεση για την οποία θα προκύπτουν στοιχεία.
Στην ίδια εκπομπή, πολιτικοί από όλα τα κόμματα ζήτησαν την πλήρη διαλεύκανση των υποθέσεων. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νάσος Αλευράς τόνισε πως "έχουμε ένα πρόβλημα καθαρότητας στο πολιτικό σύστημα το οποίο για πολύ μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας θεωρείται δεδομένο ότι είναι μεγαλύτερο από αυτό που είναι".
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης σημείωσε πως "είναι τόσο στοχοποιημένο το πολιτικό σύστημαμέσα στα πλαίσια της κρίσης, που υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης" και πρόσθεσε: "Αν δεν το συνειδητοποιήσουν κάποιοι και συνεχίσουν να μιλούν με όρους του παρελθόντος, όπως 'να μπει το μαχαίρι στο κόκκαλο' ή 'να στείλουμε τους φακέλους στον εισαγγελέα', έχουμε τελειώσει".
"Αν δεν ανατρέψουμε αυτό το πολιτικό σύστημα και δεν πάμε σε μια πολιτική μετάβασης προς κάτι το διαφορετικό, τα προβλήματα για τα οποία συζητάμε δεν θα αντιμετωπιστούν" δήλωσε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Να έρθουν "όλα στο φως" ζήτησε ο Νίκος Σοφιανός, επισημαίνοντας ότι το ΚΚΕ έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για "άρση του απορρήτου σε offshore, ομόλογα και καταθέσεις".