Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του ΕΜΠ χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας, μετά την προσπάθεια του πρυτανικού συμβουλίου να συνεδριάσει για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο πρύτανης του ΕΜΠ χωρίς ωστόσο να γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Παιδείας, έπειτα από την χθεσινή προσπάθεια του πρυτανικού συμβουλίου να συνεδριάσει για την ανάδειξη των υποψηφίων στις εκλογές που είχαν προγραμματιστεί για σήμερα. Η διαδικασία παρεμποδίστηκε από φοιτητές που εισέβαλαν στο χώρο με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία.
Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνεται στο πρακτικό του Πρυτανικού Συμβουλίου του ΕΜΠ: "πριν ο πρύτανης εισέλθει στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, η συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, παρεμποδίζεται από άγνωστα στα μέλη του Πρυτανικού Συμβουλίου, κατά δήλωσή τους μέλη της πολυτεχνειακής κοινότητας, που εισήλθαν στην αίθουσα της Συγκλήτου και δηλώνουν ότι αντιδρούν στην εφαρμογή του Νόμου 4009/2011 και του Νόμου 4076/2012".
Παράλληλα, στο πανεπιστήμιο της Αθήνας οι εκλογές αναβλήθηκαν για δεύτερη φορά και σήμερα το πρυτανικό συμβούλιο του Ιδρύματος θα αποφασίσει εάν τελικά θα κάνει την ερχόμενη εβδομάδα εκλογές με το σύστημα της "ηλεκτρονικής" ή της "επιστολικής" ψήφου. Μάλιστα, άγνωστος κάλεσε την αστυνομία ώστε να περιφρουρήσει τις εκλογές, αλλά τελικά η διαδικασία αναβλήθηκε λόγω κινητοποίησης φοιτητών και διδασκόντων.
Στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, την ίδια ώρα, ο καθηγητής Χημείας και πρώην αντιπρύτανης, Ανδρέας Γιαννακουδάκης, με δηλώσεις του στο "Εθνος", καταγγέλλει τη σημερινή διοίκηση του ιδρύματος ότι υπονομεύει τις εκλογές "γιατί δεν τους βολεύει να υπάρχει ένα Συμβούλιο Διοίκησης που δεν ελέγχουν". "Είναι κρίμα που τόσα χρόνια, μικρές μειοψηφικές ομάδες από τον αριστερό χώρο κάνουν ό,τι θέλουν μέσα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και δίνουν μια στρεβλή εικόνα για το ίδρυμα. Πρόκειται για φοιτητές που βρίσκουν κάποια ερείσματα και στον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ και η σημερινή διοίκηση δεν θέλει αυτή την εκλογική διαδικασία. Δεν θέλει ένα Συμβούλιο Διοίκησης που θα δώσει μια άλλη προοπτική, γιατί δεν θα το ελέγχει" είπε ο κ. Γιαννακουδάκης, που επιπλέον είναι μεταξύ των υποψηφίων για τα εσωτερικά μέλη στο Συμβούλιο Διοίκησης.
Στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, ένα σφάλμα λογισμικού επέτρεψε στα μέλη του συμβουλίου διοίκησης του ιδρύματος να ψηφίσουν πριν από την καθορισμένη ώρα, με αποτέλεσμα να διακοπεί η διαδικασία και να μετατεθεί για άλλη ημέρα.
Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μια κάλπη εξαφανίστηκε μυστηριωδώς και οι αντιδράσεις φοιτητών και εργαζομένων ματαίωσαν την προγραμματισμένη για χθες εκλογική διαδικασία, ενώ η προσπάθεια θα επαναληφθεί τη Δευτέρα.
Σήμερα το απόγευμα ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική ψηφοφορία στο Ιόνιο πανεπιστήμιο ενώ το Χαροκόπειο ήταν το πρώτο που ανέδειξε συμβούλιο διοίκησης με αυτό τον τρόπο.
Στο επόμενο βήμα της ηλεκτρονικής ή επιστολικής ψηφοφορίας αναμένεται να περάσουν το Αριστοτέλειο και το πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου και εκεί ματαιώθηκαν οι επαναληπτικές εκλογές λόγω κινητοποιήσεων.
Πάντως, όλες οι διοικήσεις προσανατολίζονται στην έσχατη λύση της επιστολικής ηλεκτρονικής ψήφου για την ομαλή ολοκλήρωση της διαδικασίας, δυνατότητα που τους παρέχει ο αναθεωρημένος νόμος – πλαίσιο, όπως ψηφίστηκε το καλοκαίρι από τη Βουλή.
Η Δημοκρατική Αριστερά αποδοκιμάζει απερίφραστα την παρεμπόδιση της διαδικασίας εκλογής των συμβουλίων διοίκησης των ΑΕΙ, σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας ότι "για άλλη μια φορά οργανωμένες μειοψηφίες παρεμποδίζουν τη δημοκρατική λειτουργία των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων επιβάλλοντας με τη βία τη δική τους άποψη. Απαξιώνουν έτσι τη δημόσια εκπαίδευση και ταυτόχρονα διευκολύνουν με τη στάση τους την επικράτηση της βίας και της ανομίας στα ΑΕΙ".