Αναβάλλονται για μερικές εβδομάδες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που φέρεται να έχει κατά νου ο πρωθυπουργός. Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν ενεργότερη συμμετοχή και από τα τρία κόμματα αλλά και καλύτερο συντονισμό, αν και στη ΔΗΜΑΡ εκφράζονται σοβαρές επιφυλάξεις.
Αναβάλλονται για μερικές εβδομάδες οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα που φέρεται να έχει κατά νου ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς εξαιτίας της καθυστέρησης στην εκταμίευση της δόσης και όλα δείχνουν ότι οι όποιες εξελίξεις θα τρέξουν στο τέλος του μήνα, μετά το δεύτερο κρίσιμο Eurogroup όπου θα κριθεί πότε και πώς θα δοθεί η δόση.
Στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ ζητούν ενεργότερη συμμετοχή και από τα τρία κόμματα αλλά και καλύτερο συντονισμό, μεταξύ αυτών είναι και ο Κυριακός Μητσοτάκης που έχει δηλώσει ότι υπάρχουν υπουργοί που δεν έχουν τον ίδιο βηματισμό με τον πρωθυπουργό.
Τη θέση αυτή επανέλαβε ο βουλευτής της ΝΔ και την Τρίτη μιλώντας στον ρ/σ της ΝΕΤ, όπου επισήμανε:
"Αυτό το οποίο εικάζω ότι θα συμβεί στο προσεχές διάστημα είναι ένας επαναπροσδιορισμός των σχέσεων των κυβερνητικών εταίρων. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει μια πιο ενεργή συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ στο κυβερνητικό σχήμα και θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι όσοι συμμετέχουν σε αυτό το κυβερνητικό σχήμα κινούνται με τον ίδιο βηματισμό".
Στο ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δεν ανοίγει τα χαρτιά του για το θέμα του ανασχηματισμού, υπάρχουν όμως στελέχη που τονίζουν ότι πρέπει εκτός από τα κορυφαία στελέχη και ο πρόεδρος του κόμματος να μετέχει στο νέο κυβερνητικό σχήμα.
Μεταξύ αυτών ο Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ:
"Σε αυτή την τριμερή κυβερνητική συνεργασία έπρεπε να συμμετάσχουμε με πολιτική συμμετοχή στελεχών μας, με πολιτική εμεπιρία και συμπεριλαμβανομένου του προέδρου μας, του Ευάγγελου Βενιζέλου… Μια τέτοια συμμετοχή θα δημιουργούσε άλλες κυβερνητικές ισορροπίες κι άλλη δυναμική στο κυβερνητικό σχήμα".
Στη ΔΗΜΑΡ το νέο πακέτο μέτρων δημιούργησε τριβές στο εσωτερικό της μετά τις διαφοροποιήσεις των τριών βουλευτών, αλλά για το ενδεχόμενο ενεργότερης συμμετοχής στο κυβερνητικό σχήμα.
Ο Θόδωρος Μαργαρίτης έδωσε το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει ο Φώτης Κουβέλης σ' ένα ενδεχόμενο ανασχηματισμού, λέγοντας στον ρ/σ της ΝΕΤ:
"Για τη Δημοκρατική Αριστερά το κύριο ζήτημα δεν είναι ο ανασχηματισμός, αλλά το περιεχόμενο της ασκούμενης πολιτικής. Εμείς, άλλωστε, περιβάλλουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη τα πρόσωπα που έχουμε υποδείξει στη σημερινή κυβέρνηση. Δεν έχουμε κανέναν λόγο να αλλάξουμε τον χαρακτήρα της συμμετοχής μας υπό αυτές τις συνθήκες".
Στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, οι βουλευτές κ. Βουδούρης και Μουτσινάς, που διαφοροποιήθηκαν από τις συλλογικές αποφάσεις του κόμματος στις πρόσφατες ψηφοφορίες, δέχθηκαν σφοδρή κριτική κατά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής από την πλειονότητα των στελεχών, ενώ ιδιαίτερα αιχμηρή ήταν και η τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη.