Ποντάροντας στην ανασφάλεια αλλά και την εμμονή πολλών Αμερικανών με τα όπλα, το λόμπι των όπλων εκπαιδεύει δασκάλους για να μπαίνουν στις τάξεις έτοιμοι για... πυρ.
Ποντάροντας στην ανασφάλεια αλλά και την εμμονή πολλών Αμερικανών με τα όπλα, το λόμπι των όπλων εκπαιδεύει δασκάλους για να μπαίνουν στις τάξεις έτοιμοι για… πυρ.
Ειδικότερα, διακόσιοι δάσκαλοι εκπαιδεύτηκαν στην Γιούτα των ΗΠΑ για το πως να αντιμετωπίσουν εισβολή ενόπλου στο σχολείο τους, όπως στο πρόσφατο μακελειό του Κονέκτικατ. Την πρωτοβουλία ανέλαβε οργάνωση που υπερασπίζεται το δικαίωμα στην οπλοκατοχή, λίγες ημέρες μετά από πρόταση της Εθνικής Ένωσης Όπλων να τοποθετηθούν ένοπλοι φρουροί σε όλα τα σχολεία.
Η Γιούτα είναι από τις λίγες πολιτείες που επιτρέπουν την οπλοκατοχή σε δημόσια σχολεία. Παρόμοιες κινήσεις γίνονται όμως και σε άλλες πολιτείες. Στο Οχάιο αναμένεται να εφαρμοστεί δοκιμαστικό πρόγραμμα εκπαίδευσης 24 δασκάλων στη χρήση πυροβόλων, ενώ στην Αριζόνα ο γενικός εισαγγελέας πρότεινε αλλαγή στην νομοθεσία ώστε κάθε καθηγητής να μπορεί να κουβαλάει όπλο στο σχολείο.
Ωστόσο, η αμερικανική κοινή γνώμη φαίνεται διχασμένη με το ζήτημα της οπλοκατοχής. Στο Λος Άντζελες, πολλοί Αμερικανοί ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία του δημάρχου να περιορίσει τα όπλα στους δρόμους ενώ για κάθε όπλο που παρέδωσαν στην αστυνομία, οι κάτοικοι έλαβαν ως αντάλλαγμα κάρτες δωρεάν αγορών σε παντοπωλεία και εγγύηση για τήρηση της ανωνυμίας τους. Συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.600 τουφέκια και πιστόλια, μέσα σε επτά ώρες.
Την ίδια ώρα, τοπική εφημερίδα έξω από τη Νέα Υόρκη δημοσίευσε έναν διαδραστικό χάρτη στο διαδίκτυο με τα ονόματα και τις διευθύνσεις χιλιάδων κατόχων άδειας οπλοφορίας.
Η εφημερίδα έκανε χρήση της νομοθεσίας για ελεύθερη πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα με το λόμπι των όπλων να αντιδράει οργισμένα. Πολλοί ωστόσο αναγνώστες και γονείς συνεχάρησαν τους υπευθύνους της εφημερίδας.