Στόχο για 2,5 δισ. έσοδα μέσα στο 2013 από τις αποκρατικοποιήσεις βάζει η κυβέρνηση, με το πρώτο τρίμηνο να θεωρείται κρίσιμο στην όλη διαδικασία.
Στόχο για 2,5 δισ. έσοδα μέσα στο 2013 από τις αποκρατικοποιήσεις βάζει η κυβέρνηση, με το πρώτο τρίμηνο να θεωρείται κρίσιμο στην όλη διαδικασία.
Η επιστολή διαδικασίας από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων προς τους 7 υποψήφιους επενδυτές για την ιδιωτικοποίηση του 33% του ΟΠΑΠ, αναμένεται σύντομα να διαβιαβαστεί, ενώ θα ακολουθήσει η υποβολή δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους, με στόχο να έχει ολοκληρωθεί η ιδιωτικοποίηση στο τέλος του προσεχούς Μαρτίου.
Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η διαγωνιστική διαδικασία για την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ που πρέπει να ολοκληρωθεί μέσα στο Α΄ τρίμηνο του έτους. Για τη συγκεκριμένη αποκρατικοποίηση, εκτός του δηλωμένου επενδυτικού ενδιαφέροντος φαίνεται ότι υπάρχει και πολιτικό, αφού ευρωπαίοι εταίροι αλλά και Αμερικανοί εμφανίζονται επιφυλακτικοί στην πώληση της ΔΕΠΑ σε κάποιον επενδυτή εκτός ΕΕ, ειδικά αν προέρχεται από τη Ρωσία.
Με τον στόχο του Ταμείου να παραμένει στα 2,5 δισ. ευρώ έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις μέσα στο 2013, το κρισιμότερο διάστημα είναι έως τον Μάρτιο, καθώς αυτή την περίοδο θα πρέπει να προχωρήσουν οι διαδικασίες για ιδιωτικοποίηση ΟΔΙΕ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, Λάρκο, ΕΥΑΘ, παραχώρηση της Εγνατίας, την πώληση του Αστέρα, αλλά και την αξιοποίηση ομάδων μικρών αεροδρομίων, λιμανιών και μαρινών. Ειδικά για τις μαρίνες, υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, ενώ σύμφωνα με Τουρκικά δημοσιεύματα, επιχειρηματικός κολοσσός από τη χώρα φέρεται να αγόρασε το 51% των μετοχών ελληνικής εταιρείας που διαχειρίζεται τις μαρίνες Ζέας, Κέρκυρας και Λευκάδας.
Από τον χώρο της κρουαζιέρας έρχονται επίσης θετικά μηνύματα, αφού ο σχδιασμός για περαιτέρω ανάπτυξη του λιμανιού του Πειραιά και ενδεχόμενη αξιοποίηση και του Φαλήρου δείχνει να ικανοποιεί τις μεγάλες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κάδο, οι οποίες ωστόσο ζητούν οι τυχόν κινήσεις να γίνουν γρήγορα.