Ακόμη και στην ιστοσελίδα τους οι Γερμανοί νεοναζί αναφέρονται με λεπτομέρειες για την επίσκεψή τους στην ελληνική Βουλή και τα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Διαψεύδουν τους ισχυρισμούς της Χ.Α. οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους ότι δεν επισκέφθηκε βουλευτής του κόμματος τη Γερμανία.
Τις έντονες αντιδράσεις του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει η αποκάλυψη φωτογραφιών του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου με Γερμανούς νεοναζί. Οι φωτογραφίες ελήφθησαν μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο και όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι νεοναζί πήγαν εκεί μετά από πρόσκληση στελεχών της Χρυσής Αυγής.
Μάλιστα στην επίσημη ιστοσελίδας τους αναφέρουν: "Μετά από πρόσκληση της Χρυσής Αυγής ακολούθησε επίσκεψη εθνικιστών από τη Φραγκωνία και μίας ομάδας ηγετικών στελεχών του NPD στην ελληνική πρωτεύουσα, για να οικοδομηθούν οι ήδη υπάρχουσες σχέσεις μας. Μια έξοχη ευκαιρία ήταν η 'πορεία' για τα Ίμια που διοργάνωσε η Χρυσή Αυγή στις 2 Φεβρουαρίου 2013".
Το περιστατικό στηλιτεύει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, καλεί τα κόμματα του συνταγματικού τόξου να μην συλλειτουργούν με την Χρυσή Αυγή και αναφέρει χαρακτηριστικά: "Η φωτογραφία καταδεικνύει όχι μόνο την αδιαμφισβήτητη σχέση της Χρυσής Αυγής με νεοναζιστικά γερμανικά κόμματα αλλά και τον κίνδυνο που αποτελεί η Χρυσή Αυγή για τη Δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό μας".
Την ίδια ώρα με συνέντευξη του στην "Ημερήσια" του Σαββάτου ο Νίκος Δένδιας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποκλειστεί από τις επόμενες εκλογές η Χρυσή Αυγή στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος και τονίζει: "Στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Συντάγματος, μπορεί όντως να εξετασθεί το ενδεχόμενο να τεθεί ένα μίνιμουν κριτηρίων για την ανακήρυξη εκλογικών συνδυασμών από τον Άρειο Πάγο, σε μια διαδικασία που από τυπική μπορεί να γίνει ουσιαστική. Και να αποκλείονται με αυτόν τον τρόπο κόμματα που αποδεδειγμένα πρεσβεύουν ρατσιστικές ιδέες και υπερασπίζονται ή αρνούνται ότι συνέβησαν γενοκτονίες, όπως το Ολοκαύτωμα των Εβραίων".
Με ανακοίνωση της η Χρυσή Αυγή προσπαθεί να υποβαθμίσει το θέμα με τον βουλευτή της Ηλία Κασιδιάρη να δηλώνει: "Την Παρασκευή 1η Φεβρουαρίου επικοινώνησαν μαζί μας δύο Γερμανοί δημοσιογράφοι και ζήτησαν συνέντευξη από εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Το αίτημά τους έγινε δεκτό και το απόγευμα ήλθαν στη Βουλή, όπως ακριβώς έχει γίνει και με Ελβετούς, Σουηδούς, Ιταλούς, Ισπανούς, Νορβηγούς, ακόμα και Ιάπωνες, αλλά και με συνεργείο της αλβανικής τηλεόρασης".
Ωστόσο τις δικαιολογίες της Χρυσής Αυγής καταρρίπτουν οι ίδιοι οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους στην επίσημη ιστοσελίδα όπου φιλοξενούνται οι επίμαχες φωτογραφίες. Συγκεκριμένα αναφέρουν: "Την Παρασκευή που προηγήθηκε της πορείας προς τιμήν των Ελλήνων ηρώων ανακοινώθηκε στους εθνικιστές από τη Φραγκωνία ότι θα έχουν την τιμή να είναι η πρώτη εθνική – γερμανική αποστολή που θα επισκεφθεί το ελληνικό κοινοβούλιο και ειδικά τα γραφεία των βουλευτών της Χρυσής Αυγής. Την πρόσκληση του προέδρου Νικ. Μιχαλολιάκου αποδέχθηκαν ο δημοτικός σύμβουλος Νυρεμβέργης της πρωτοβουλίας 'Έξω οι ξένοι' Σεμπάστιαν Σμάους και ο εθνικιστής Ματίας Φίσερ με μεγάλη χαρά τους".
Όπως αναφέρει η εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" ο ένας εκ των δύο "επισκεπτών" της Χρυσής Αυγής είναι σεσημασμένος στη χώρα του. Μάλιστα το ρεπορτάζ αναφέρει: "Συγκεκριμένα ο Ματίας Φίσερ, ελαιοχρωματιστής / διακοσμητής στο επάγγελμα, έχει εκτίσει ποινή 20 μηνών φυλάκισης με την κατηγορία της υποκίνησης ρατσιστικού μίσους, ενώ έχει επανειλημμένως το τελευταίο διάστημα κάνει προπαγάνδα υπέρ της δημιουργίας 'εθνικά καθαρών ζωνών' εντός των πόλεων της Γερμανίας".
"Καταπέλτης" για τους ισχυρισμούς της Χρυσής Αυγής είναι η ίδια ιστοσελίδα των Γερμανών νεοναζί καθώς επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ του ανταποκριτή του MEGA στο Βερολίνο, για επίσκεψη βουλευτή της Χρυσής Αυγής στη Γερμανία και συστάσεις από τις γερμανικές Αρχές.
Αν και η Χρυσή Αυγή διαψεύδει την επίσκεψη οι Γερμανοί ομοϊδεάτες τους αναφέρουν στην ιστοσελίδα τους: "Ενδιαφέρουσα ήταν και η εμπειρία που έζησε ο Έλληνας βουλευτής (σσ. εννοεί της Χρυσής Αυγής) στο παρελθόν κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία. Μόλις έφτασε στο αεροδρόμιο οδηγήθηκε από δύο 'κομισάριους της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας' σε ένα δωμάτιο ανακρίσεων όπου με θράσος του έγινε ένα μάθημα για το νομικό καθεστώς που ισχύει στη χώρα σχετικά με τον εθνικοσοσιαλισμό και τα σύμβολά του. Μόνο με μια υπογραφή του ότι δέχεται το νομικό καθεστώς που ισχύει στη Γερμανία, το οποίο αντιτίθεται στην ελευθερία έκφρασης, έγινε δυνατό να συνεχίσει το ταξίδι του. Διαφορετικά θα εξέδιδαν εναντίον του απαγόρευση εισόδου στη Γερμανία και θα τον έστελναν πίσω με το πρώτο αεροπλάνο".