Δύο τρίκλινα δωμάτια κεντρικού ξενοδοχείου στον Βόλο, στα οποία διέμειναν στο τέλος του Ιανουαρίου άτομα που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Δύο τρίκλινα δωμάτια κεντρικού ξενοδοχείου στον Βόλο, στα οποία διέμειναν στο τέλος του Ιανουαρίου άτομα που συνελήφθησαν για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, ερευνά η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.
Οι έρευνες επικεντρώνονται κυρίως στον εντοπισμό των τεσσάρων ασύλληπτων συνεργών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι τουλάχιστον τα στοιχεία του ενός είναι γνωστά και έχουν ταυτοποιηθεί, ενώ πηγές τονίζουν πως μεταξύ των 6 του Βόλου υπήρχε και μια γυναίκα.
Στους αστυνομικούς είχε φτάσει εδώ και ημέρες ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες είχαν περάσει πρόσφατα από τον Βόλο. Αρχικά οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής ερεύνησαν για σπίτι – γιάφκα, τελικά όμως κατάφεραν να εντοπίσουν τα τρία δωμάτια και τώρα αναζητούν δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA.
Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο δωμάτια έκλεισε ένας εκ των συλληφθέντων χρησιμοποιώντας πλαστή ταυτότητα με το όνομα "Ελευθέριος Καλύβας", η οποία εντοπίστηκε στο διαμέρισμα Χαλανδρίου. Πολίτες φαίνεται πως έχουν πει στην αστυνομία ότι οι προσωρινοί ένοικοι των τριών δωματίων είχαν μαζί τους τσάντες και σακίδια, μέσα στα οποία εκτιμούν οι αστυνομικοί ότι είχαν οπλισμό.
Επίσης πηγές αναφέρουν ότι κάμερα κλειστού κυκλώματος έχει καταγράψει πως το ασθενοφόρο – μαϊμού, που χρησιμοποιήθηκε στη ληστεία στο Βελβεντό, ήταν σταθμευμένο για μερικές ημέρες στον Βόλο. Πολύτιμα είναι και τα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί ως προς τα μέτρα αυτοπροστασίας που λάμβαναν οι τέσσερις συλληφθέντες και οι συνεργοί τους. Πληροφορίες κάνουν λόγο για χρήση 20 κινητών από τη στιγμή που ξεκίνησαν από την Αθήνα, σταμάτησαν στον Βόλο και κατέληξαν στο Βελβεντό. Μάλιστα τα 3 από αυτά τα είχαν ενεργοποιήσει μόλις δύο μέρες πριν τη ληστεία.
Ανησυχία στους κόλπους της αντιτρομοκρατικής έχει προκαλέσει η κατάθεση αυτόπτη μάρτυρα από την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στις 14 Ιανουαρίου ότι είδε έναν άνδρα να κρατάει εκτοξευτήρα ρουκετών.
Την ίδια στιγμή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Ημερησία", απαντώντας σε ερώτηση για το εάν φοβάται πως μπορεί να χυθεί "πολιτικό αίμα" απάντησε: "Δυστυχώς δεν μπορώ να το αποκλείσω. Σίγουρο είναι ότι κάποιοι αυτό επιδιώκουν εδώ και μήνες".
Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην τηλεόραση του "Σκάι" αναφέρθηκε στο φαινόμενο πολλοί νέοι να καταφεύγουν στη βία, λέγοντας: "Η πραγματικότητα δεν παίρνει photoshop, όπως πήρανε οι εικόνες των ληστών, των παιδιών αυτών, μία μεγάλη τραγωδία. Φάνηκε ότι όταν σκοτώθηκε ο Γρηγορόπουλος, σκοτώθηκαν μαζί του ανθρώπινες ψυχές νέων παιδιών, που οδηγήθηκαν σ'αυτόν τον δρόμο της βίας. Αλλά αυτή η εικόνα, η εικόνα του photoshop μας προσβάλλει ως χώρα".