Με 205 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το χαστούκι που έδωσε στην Λιάνα Κανέλλη. Έντονη αντιπαράθεση μεταξύ Λ. Κανέλλη και Η. Κασιδιάρη.
Με 205 ψήφους υπέρ και 3 κατά αποφασίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη, για το χαστούκι που έδωσε στην Λιάνα Κανέλλη, κατά την προεκλογική περίοδο, όπου ήταν και οι δυο προσκεκλημένοι σε τηλεοπτική εκπομπή.
Νωρίτερα έντονη αντιπαράθεση διημείφθη ανάμεσα στη Λιάνα Κανέλλη και τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Η βουλευτής του ΚΚΕ κατηγόρησε την στάση που έχουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής λέγοντας ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιείται η ιδιότητα του βουλευτή για να υπονομεύεται η βουλευτική ιδιότητα.
"Εγώ δεν τον έχω μηνύσει, δεν καταδέχθηκα. Όπως επίσης δεν καταδέχθηκα καν να πάω στον ιατροδικαστή. Την μελανιά την είχα 20 ημέρες. Δεύτερον, είμαι πολύ σκληρή για να πεθάνω" ανέφερε η κ. Κανέλλη.
Και ανεβάζοντας τους τόνους, φανερά φορτισμένη είπε: "Εγώ ας πούμε δεν εξεμάνην παρά μόνο από την πράξη του, από το σχόλιο 'κομμούνι θα σε κάνω σαπούνι'. Σε τελευταία ανάλυση υπάρχουν και αρωματικά σαπούνια καταπληκτικά που δεν μπορούν ναζιστική βρώμα να ξεπλύνουν. Όσο και να είναι αυτά τα σαπούνια και πάντως δεν είναι από ανθρώπινη σάρκα φτιαγμένα. Ούτε τα χαλιά τα βουλευτικά φτιαγμένα από τρίχες ανθρώπων στους φούρνους. Δεν είναι".
Την άρση της ασυλίας του ζήτησε από την πλευρά του ο Ηλίας Κασιδιάρης, για να δικαιωθεί μια ακόμη φορά όπως είπε στα δικαστήρια. Ταυτόχρονα τόνισε ότι έχει αρθεί η δική του ασυλία ενώ δεν έχει πάει στη Βουλή για συζήτηση η μήνυση που έχει κάνει ο ίδιος τόσο στην κ. Κανέλλη όσο και στην κ. Δούρου, που ήταν εκείνη την ημέρα στο τηλεοπτικό πάνελ.
"Το γελοίο στην παρούσα υπόθεση, αυτή την υπόθεση που σχετίζεται με το γνωστό επεισόδιο σε τηλεοπτικό σταθμό είναι ότι κατηγορούμαι για απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης. Ευτυχώς η εν λόγω εισαγγελέας δεν έβαλε απόπειρα ανθρωποκτονίας. Ζητώ λοιπόν από τη Βουλή την άρση της ασυλίας μου για να πάει η υπόθεση αυτή στο ακροατήριο και να αθωωθώ πανηγυρικά για μια ακόμη φορά" είπε.
Μετά τη διαδικασία οι 3 βουλευτές της ΝΔ που ψήφισαν κατά επιχείρησαν να εξηγήσουν τη στάση τους.
"Δεν ψήφισα ενάντια στη γραμμή του κόμματος, θεώρησα ως πολιτικός οτι σε αυτή την ακραία
πράξη επρεπε να του δώσω μια ευκαιρία να καταλάβει και να ζητήσει συγνώμη", είπε ο Μανώλης Κεφαλογιάννης. "Εκ παραδρομής ψήφισα 'όχι' ενώ σαφέστατα ήθελα να ψηφίσω 'ναί'", είπε από την πλευρά του ο Γιάννης Ιωαννίδης. "Έκανα λάθος, ήθελα να περάσω άλλο μηνύμα ότι δεν αρκεί μια καταδίκη από ένα ακροατήριο για να καταδικάσουμε τη βία. Αν ψήφιζα αυτή τη στιγμή, θα ψήφιζα υπέρ της άρσης ασυλίας, ανέφερε ο Γιάννης Καράμπελας.
Όσον αφορά δε στο "παρών" του Δημήτρη Κρεμαστινού, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ είπε οτι ψήφισε έτσι γιατί δεν είχε γνώση της υπόθεσης, και πως την ίδια στάση κράτησε και στην Άρση ασυλίας του βουλευτη της ΝΔ Μιχάλη Ταμίλου.