Καταιγιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο ο "Φιλελεύθερος" από συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής τον Μάιο του 2012 και αφορούν στο "πλιάτσικο", όπως αναφέρει η εφημερίδα, που στήθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα.
Καταιγιστικά είναι τα στοιχεία που φέρνει στο προσκήνιο ο "Φιλελεύθερος" από συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών της κυπριακής Βουλής τον Μάιο του 2012 και αφορούν στο "πλιάτσικο", όπως αναφέρει η εφημερίδα, που στήθηκε στη Λαϊκή Τράπεζα.
Ξεχωρίζει από τα πρακτικά η καταγγελία του διευθύνοντα συμβούλου της Λαϊκής, Χρήστου Στυλιανίδη, ο οποίος υποστήριξε ότι "ο προκάτοχός του, απέκρυψε στο ΔΣ της Λαϊκής επιστολή της Κεντρικής Τράπεζας με την οποία προειδοποιούσε τις τράπεζες για τους κινδύνους τους οποίους αναλάμβαναν επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα".
Σε απόσπασμα των πρακτικών της συνεδρίασης της 17ης Μαϊου 2012 που δημοσιεύει ο "Φιλελεύθερος", αναφέρονται τα εξής από τις ερωτήσεις βουλευτών και του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Λαϊκής, Χρήστου Στυλιανίδη.
Χρ. Στυλιανίδης (τότε διευθύνων σύμβουλος): Ο προκάτοχός μου, απέκρυψε από το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής, επιστολή τής Κεντρικής Τράπεζας με την οποία προειδοποιούσε τις τράπεζες για τους κινδύνους τους οποίους αναλάμβαναν, επενδύοντας σε ελληνικά ομόλογα.
Χ. Γεωργιάδης (τότε βουλευτής ΔΗΣΥ): Ισχύει ότι αποχωρώντας ο κ. Ε.Μ επιβραβεύτηκε και με 1,2 εκατομμύρια ευρω;
Χρ. Στυλιανίδης (τότε διευθύνων σύμβουλος Λαϊκής): Εξ όσων γνωρίζω, αποζημιώθηκε με το ποσό που προέβλεπε η ελληνική νομοθεσία σε περίπτωση απόλυσης κάποιου. Τώρα, είναι στην κρίση άλλων κατά πόσο έπρεπε.
Χ. Γεωργιάδης: Επαναλαμβάνω. Ο διευθύνων σύμβουλος δεν ενημέρωσε το ΔΣ της τράπεζας για προειδοποιητική επιστολή της Κεντρικής. Στη συνέχεια, η Κεντρική ζήτησε την απομάκρυνσή του και απομακρύνοντάς τον, η τράπεζα τον επιβράβευσε με 1,2 εκατομμύρια ευρώ;
Χρ. Στυλιανίδης: Νομίζω ήταν 1,3 εκατομμύρια ευρώ. Οι ετήσιες απολαβές του ήταν στις 750.000 ευρώ.
Στ. Ευαγόρου (βουλευτής ΑΚΕΛ): Τα ελληνικά ομόλογα που αγόρασε η Marfin Λαϊκή τότε, αποφασίστηκε από ποιούς;
Χρ. Στυλιανίδης: Η απόφαση για να μπουν χρήματα στα ομόλογα, από έρευνες οι οποίες έχουν γίνει, έγιναν κατόπιν οδηγιών του διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου και του τότε εκτελεστικού αντιπροέδρου.
Για λασπολογία εις βάρος του κάνει λόγο ο Ανδρέας Βγενόπουλος και τονίζει σε ανακοίνωσή του: "Η δημοσιοποίηση της έκθεσης της Alvarez & Marsal που εξέταζε τους λόγους για τους οποίους η Τράπεζα Κύπρου και η Λαϊκή έφθασαν στο σημείο να ζητήσουν κρατική βοήθεια έχει φέρει σε πολύ δύσκολη θέση όλους αυτούς που ισχυρίζονται ατεκμηρίωτα ότι 'οι Έλληνες φταίνε για την καταστροφή των τραπεζών', αλλά και τους επαγγελματίες συκοφάντες μου. Δυστυχώς γι΄ αυτούς η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά από ευρήματα για την αγαπημένη τους Τράπεζα Κύπτου (από ποινικά αδικήματα στη Ρουμανία μέχρι και καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων) και τίποτα για τη Λαϊκή."