Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για "κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων". Οι αντοχές του λαού λιγοστεύουν με την "στρατηγική της υποταγής στην κυβέρνηση της χώρας” εκτίμησε.
Πυρά κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του για το πολυνομοσχέδιο στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Τσίπρας μίλησε για "κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων" καθώς και το σχέδιο της κυβέρνησης να "περάσουν όλοι σ' ένα ταμείο πείνας". "
Οι αντοχές του λαού λιγοστεύουν με την "στρατηγική της υποταγής στην κυβέρνηση της χώρας” εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι έτσι χάνουμε "πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας".
Σε ό,τι αφορά τα ταμεία ο κ. Τσίπρας είπε: "Και δεν λέτε τον μεγάλο κίνδυνο που έρχεται από τα διαλυμένα ασφαλιστικά ταμεία. Τον περιγράφει σήμερα σε πρωτοσέλιδό της μεγάλης κυκλοφορίας κυριακάτικη εφημερίδα. Τον κίνδυνο κατάρρευσης των συντάξεων. Το σχέδιο το έχετε έτοιμο όμως. Να περάσουν όλοι σ' ένα ταμείο με συντάξεις πείνας".
"Κάθε μέρα όμως που περνάει και κάθε νομοθετική σας πρωτοβουλία κάθε καταστροφική σας πολιτική βυθίζει ολοένα και πιο βαθιά την οικονομία στην ύφεση, το λαό μας στη δυστυχία. Και κάθε μέρα που περνάει με την τρόικα στην χώρα, κάθε μήνας που περνάει με την στρατηγική της υποταγής στην κυβέρνηση της χώρας ολοένα λιγοστεύουν οι αντοχές του λαού μας. Ολοένα και βαθαίνει η κοινωνική καταστροφή. Ολοένα και χάνουμε πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας και την επιστροφή της αξιοπρέπειας" υποστήριξε ο κ. Τσίπρας.
Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών διερωτήθη: "Κύριε υπουργέ μια κυβέρνηση για να ασκήσει έλεγχο στην οικονομία διαθέτει τρία βασικά εργαλεία. Τη νομισματική πολιτική, τη δημοσιονομική πολιτική, την πιστωτική πολιτική. Εσείς τι από αυτά έχετε; Εντάξει την νομισματική πολιτική γνωρίζαμε ότι είναι στις Βρυξέλλες ως το τίμημα της εισόδους μας στο κοινό νόμισμα. Τη δημοσιονομική πολιτική την παραδώσατε στην τρόικα. Τώρα εγκαταλείπετε και την πιστωτική πολιτική. Χαρίζετε τις τράπεζες στους δανειστές. Τα λεφτά για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών όμως θα τα χρεωθούμε, στο δημόσιο χρέος θα πάνε. Και θα αναγκαστούν να τα ξεπληρώνουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας. Με ποιο δικαίωμα;"