Με 168 "ναι", 123 "όχι" και ένα "παρών" ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Με συγκρούσεις και υψηλούς τόνους από τους αρχηγούς των κομμάτων διεξήχθη η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης ενώ σφοδρή ήταν η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ από τον Ευ. Βενιζέλο.
Με 168 "ναι", 123 "όχι" και ένα "παρών" ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο. Στην κυβερνητική πλειοψηφία εντάχθηκαν και δυο ανεξάρτητοι βουλευτές ο Κώστας Μαρκόπουλος που είχε διαγραφεί από τη ΝΔ είχε ενταχθεί στους Ανεξάρτητους Έλληνες και τώρα είναι ανεξάρτητος και ο Θεοδ. Σολδάτος βουλευτής Λευκάδας, ο οποίος και αυτός είχε διαγραφεί από τη ΝΔ.
Αμέσως μετά την ψήφιση, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι η κυβέρνηση βγήκε πιο ενωμένη από ποτέ ενώ στο πολυνομοσχέδιο ενσωματώθηκε και η τροπολογία του ΠΑΣΟΚ για την απασχόληση ανέργων σε ολιγόμηνα προγράμματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και η πρόταση για μειωμένες εισφορές σε επιχειρήσεις που στηρίζουν την απασχόληση.
Δεκτή έγινε και η προσθήκη της ΔΗΜΑΡ για περισσότερες δόσεις, μείωση οφειλής ή και εξαίρεση από το χαράτσι για όσους είναι στο όριο της φτώχειας.
"Διαψεύστηκαν οι προφήτες της καταστροφής, η Ελλάδα παραμένει στην Ευρωζώνη, η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται ραγδαία. Μπορεί να έχουμε διασχύσει το μεγαλύτερο κομμάτι της διαδρομής αλλά το τελευταίο είναι και εξίσου δύσκολο λόγω της κόπωσης της κοινωνίας. Δεν πρέπει όμως να το βάλουμε κάτω. Τώρα που το οικονομικό κλίμα βελτιώνεται, που η οικονομία σταθεροποιείται, που τα μεγάλα έργα συνεχίζουν ύστερα από χρόνια στασιμότητας, τώρα που το τραπεζικό σύστημα βρίσκει τον βηματισμό του, τώρα που η απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ βελτιώνεται και που το Δημόσιο εξοφλεί τις χρόνιες οφειλές του. Σήμερα αγωνιζόμαστε για την επόμενη γενιά", είπε ο Γ. Στουρνάρας.
Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για "στρατηγική υποταγής της κυβέρνησης" και λέγοντας ότι "χάνουμε “πολύτιμο έδαφος και εργαλεία για την ανάταξη της οικονομίας".
Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα εξαπέλυσε ο Ευ. Βενιζέλος, μιλώντας για "κρεσέντο ανευθυνότητας" και απευθυνόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης τόνισε ότι "δεν λειτουργείτε ως αντίπαλοι αλλά ως εχθροί". Είχε προηγηθεί όμως παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο οποίος είχε τονίσει ότι η αποδοχή της τροπολογίας του ΠΑΣΟΚ δεν είναι "γαλοντομία υπουργού" αλλά πολιτικές που έχουν συμφωνηθεί από τους τρεις αρχηγούς.
"Η σημερινή εικόνα της Βουλής πιστοποιεί πλέον ότι ζούμε σε συνθήκες καθοδηγούμενης κατάρρευσης και πλήρους απαξίωσης της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας" αναφέρουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, που αποχώρησαν από τη συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο, μετά τις διακοπές στην ομιλία του Πάνου Καμμένου. Τα όσα ψηφίστηκαν, είχαν προαποφασισθεί πριν συγκροτηθεί η κυβέρνηση, υποστήριξε ο Πάνος Καμμένος.
"Ερχόμαστε σήμερα να συζητήσουμε σχέδιο νόμου το οποίο έρχεται με την διαδικασία του κατεπείγοντος ενώ ουσιαστικά περιλαμβάνει δεσμεύσεις της συγκυβέρνησης που έχουν υπογραφεί από τους αρχηγούς της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πριν τις εκλογές. Αυτή είναι η αλήθεια. Το σχέδιο της εφαρμογής των μνημονίων, το σχέδιο της εφαρμογής της εσωτερικής υποτίμησης, το σχέδιο εφαρμογής της διάλυσης της μεσαίας τάξης, το σχέδιο εφαρμογής διάλυσης κάθε επαγγελματικού φορέα που δεν έχει αναφορά στους δανειστές, είναι ένα σχέδιο το οποίο εκτελείται και εκτελείται με το δόγμα του σοκ, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, καταργώντας ακόμα και τις κοινοβουλευτικές εκείνες διατάξεις που προϋποθέτουν τον διάλογο μέσα σε αυτή την αίθουσα" είπε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.
Ο Νίκος Μιχαλολιάκος από την πλευρά της Χρυσής Αυγής υποστήριξε ότι η χώρα "πάει δεκαετίες πίσω" και απευθυνόμενος στον Γ. Στουρνάρα δήλωσε: "Είπε προηγουμένως ο κ. Υπουργός των Οικονομικών ότι εάν δεν προχωρήσουμε θα επιστρέψουμε στη δραχμή και έτσι θα πάμε δεκαετίες πίσω. Έχουμε πάει δεκαετίες πίσω κύριε υπουργέ των Οικονομικών. Εσείς μάλλον δεν το αντιλαμβάνεστε. Δεν το αντιλαμβάνεστε γιατί όπως είπατε και προηγουμένως οι New York Times και ο Economist λένε ότι προοδεύουμε. Δεν λένε όμως τα ίδια οι Έλληνες πολίτες είτε στην Αθήνα είτε στην Θεσσαλονίκη είτε στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων είτε στα χωριά".
"Όλα τα κόμματα και κυρίως της αντιπολίτευσης πρέπει να αποδείξουν ότι εξακολουθούν να είναι μέρος του συνταγματικού τόξου. Εάν το συγκεκριμένο νομοσχέδιο σήμερα δεν αντιμετωπιστεί με αυτή την αντίληψη, με αυτή την προοπτική, τότε πλέον ίσως τότε να χάσουμε και το μέλλον της προοπτικής", τόνισε ο Νίκος Τσούκαλης από την ΔΗΜΑΡ.
Από την πλευρά του ΚΚΕ η πρόεδρος της ΚΟ, Αλέκα Παπαρήγα έστρεψε τα πυρά κατά της τρικομματικής κυβέρνησης αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. "Σαφώς η ΝΔ συντάσσεται αυτή τη στιγμή με την κυρίαρχη συνταγή. Που βεβαίως φέρνει την σφραγίδα της Γερμανίας, της Γαλλίας, του συμβιβασμού των δυο… ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συστρατευθεί με την άλλη συνταγή. Η ΝΔ λέει πρώτα θα έχουμε σφιχτούς δημοσιονομικούς δείκτες για να έχουμε πλεονάσματα για να γίνει ανάπτυξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει όχι, πιο χαλαρή και έτσι θα έρθει καλύτερα η ανάπτυξη. Υπάρχουν διαφορές; Επιμέρους. Απ' την σκοπιά του λαού καμία" είπε μεταξύ άλλων.