Αλληλοκατηγορούνται πλέον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με αποτέλεσμα κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία να ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Ζήγρα και του ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon, Αστέριου Οικονομίδη.
Αλληλοκατηγορούνται πλέον οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου με αποτέλεσμα κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία να ξεσπάσει άγρια κόντρα μεταξύ του Νίκου Ζήγρα και του ιδιοκτήτη της κατασκευαστικής εταιρείας Arcon, Αστέριου Οικονομίδη.
Αστ.Οικονομίδης: Ο Νίκος Ζήγρας εμφανίστηκε σε εμένα ως εκπρόσωπος ξένων εταιριών που ήθελαν να αγοράσουν ακίνητα στην Ελλάδα.
Νίκος Ζήγρας: Ο κ. Οικονομίδης ερχόταν στο γραφείο του Άκη Τσοχατζόπουλου. Γιατί δεν λέτε ότι σας πλήρωνε ο κ. Τσοχατζόπουλος;
Αστ. Οικονομίδης: Με τον κ. Τσοχατζόπουλο είχα κάνει μόνο δύο επαφές. Τον Ζήγρα τον έβλεπα 15 φορές τον χρόνο. Ο Τσοχατζόπουλος δεν μου έδωσε ποτέ λεφτά.
Νίκος Ζήγρας: Ο κ. Οικονομίδης ερχόταν στο γραφείο του Τσοχατζόπουλου, του άνοιγε όλα τα πλάνα των κατασκευών, του έδινε τα χρήματα και μετά έκοβε μία απόδειξη στο όνομά μου για να μην φαίνεται ο ίδιος.
Αφορμή αποτέλεσε η κατάθεση ενός μάρτυρα, ο οποίος νοίκιαζε το ισόγειο στην οδό Κεφαλληνίας, ιδιοκτησίας της εταιρείας Torcasso. Ο μάρτυρας είπε πως στην περιοχή ήταν κοινό μυστικό ότι η οικογένεια Τσοχατζόπουλου αγόραζε ακίνητα στην περιοχή και έκανε λόγο για ασφυκτικούς ελέγχους που γίνονταν από το ΣΔΟΕ και την υγειονομική υπηρεσία, όταν εκείνος δεν δέχθηκε να ξενοικιάσει το ακίνητο.
Μάρτυρας: Αυτό που βίωσα εκείνη την εποχή, αυτόν τον πόλεμο, δεν το έχω ξαναζήσει ποτέ. Μου έστελναν κάθε μέρα το ΣΔΟΕ και το υγειονομικό. Μέσα μου πιστεύω ότι όλα ξεκίνησαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Πρόεδρος: Τον κ. Ζήγρα τον γνωρίζατε;
Μάρτυρας: Ναι, ήταν ο γενικός κουμανταδόρος, αλλά δεν λέγαμε ούτε γειά.
Πρόεδρος: Τον κ. Ζήγρα και τον κ. Τσοχατζόπουλο τους βλέπατε μαζί;
Μάρτυρας: Ναι. Τα κουτσομπολιά στη γειτονιά έλεγαν τότε ότι αγοράζει πολλά ακίνητα στην περιοχή η οικογένεια Τσοχατζόπουλου.
Αστ. Οικονομίδης: Ο Ζήγρας μου είχε εκμυστηρευτεί ότι είχαν βάλει το ΣΔΟΕ να τον πιέζει.
Σχολιάζοντας τα όσα γίνονται μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου ο συνήγορος του Ν. Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης υποστήριξε ότι σε "μετωπική σύγκρουση δεν έρχεται ο κ. Ζήγρας, έρχονται όσοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν την αλήθεια και το τι πραγματικά έχει συμβεί".
Την 14η ημέρα της διαδικασίας δεν την μονοπώλησαν μόνο τα αλληλοκαρφώματα, αλλά και η κατάθεση του εφοριακού Παναγιώτη Βλάχου, που κλήθηκε να απαντήσει σε έγγραφο της δικογραφίας, το οποίο κατά την υπεράσπιση του Άκη Τσοχατζόπουλου, έδειχνε ότι η φερόμενη ως μίζα των 21 εκατ. δολαρίων γυρίζει πίσω στην κατασκευάστρια των ΤorM1, ρωσική ΑΝΤΕΥ.
Σύμφωνα με τον ειδικό επιστήμονα, τα χρήματα δεν επιστρέφουν στην ΑΝΤΕΥ, αλλά στην ρωσική Drumilan και από εκεί στο Μαυροβούνιο, άγνωστο για ποιες δουλειές. Όσο για τα 35 εκατ. ελβετικά φράγκα που πήρε ο Νίκος Ζήγρας σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο μάρτυρας τόνισε με νόημα ότι δεν γύρισε πίσω ούτε ένα ευρώ.
Όπως είπε ο συνήγορος πολιτικής αγωγής, Διονύσιος Κολοβός, "ούτε ευρώ δεν επεστράφη πίσω. Άποψή μου είναι ότι αναζητούμε και άλλα χρήματα. Αλλά αυτό θα το δούμε στην πορεία της υπόθεσης".