Επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σήματος και των ραδιοφωνικών συχνοτήτων διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας μέσω δημόσιου φορέα. Ωστόσο δεν αναφέρεται ρητά ποιος θα είναι ο φορέας αυτός αλλά και με ποιο προσωπικό θα λειτουργήσει η δημόσια ραδιοτηλεόραση στο μεταβατικό αυτό στάδιο.
Επαναλειτουργία του τηλεοπτικού σήματος και των ραδιοφωνικών συχνοτήτων διέταξε το Συμβούλιο της Επικρατείας καθώς σύμφωνα με την απόφαση με κλειστούς τους πομπούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν επιτελείται η συμβολή του δημόσιου φορέα στην ενημέρωση και την ψυχαγωγία.
Όμως η απόφαση, που έχει προκαλέσει νέα πολιτική διαμάχη καθώς κυβέρνηση και κόμματα δίνουν διαφορετικές ερμηνείες, καταργεί την ΕΡΤ, γεγονός που οδηγεί στη λύση των συμβάσεων των εργαζομένων.
Ταυτόχρονα στην προσωρινή διαταγή που εξέδωσε ο πρόεδρος του ΣτΕ ζητείται από τους συναρμόδιους υπουργούς να βρουν τρόπο λειτουργίας για όσο χρόνο χρειάζεται μέσω μεταβατικού δημόσιου φορέα, πριν τη δημιουργία της νέας ΕΡΤ.
Πηγές του ΣτΕ ανέφεραν πως το σήμα της ΕΡΤ θα πρέπει να εκπέμψει άμεσα, ωστόσο παραμένει αδιευκρίνιστο με πόσους και ποιους εργαζόμενους θα συνεχιστεί η λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου, Γιώργος Σωτηρέλλης, μιλώντας χθες το βράδυ στην εκπομπή του MEGA "Ανατροπή" αναφέρθηκε στην απόφαση του ΣτΕ λέγοντας: "Εφόσον λοιπόν έχει οριστεί ο διαχειριστής αυτός θα έπρεπε να δώσει αμέσως εντολή να εκπέμψουν οι συχνότητες ραδιοτηλεοπτικό σήμα όπως εξέπεμπαν μέχρι τώρα, γιατί αλλιώς δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Έως πότε; Έως ότου συσταθεί ο νέος φορέας".
Η απόφαση του προέδρου του ΣτΕ είναι σε ισχύ μέχρις ότου εκδώσει την απόφασή της η επιτροπή αναστολών του ίδιου δικαστηρίου, η οποία ωστόσο δεν έχει οριστεί πότε θα συνεδριάσει.