Με τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση. Παράλληλα, εμφανίζεται ενοχλημένος από την απόφαση Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του, μετά τη διαφωνία για την ΕΡΤ.
Με τις διεργασίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης με στελέχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο πρωθυπουργός δηλώνει σε συνέντευξή του ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος πρέπει να έχει σημαντικό ρόλο στη νέα κυβέρνηση.
Μιλώντας στο "Βήμα της Κυριακής", ο κ. Σαμαράς αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο νέο σχήμα να αναλάβει θέση αντιπροέδρου, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι πλέον θα έχουν καλύτερη συνεννόηση και συνεργασία.
Απαντώντας σε ερώτηση για τον ανασχηματισμό και για το εάν το ΠΑΣΟΚ πρέπει να συμμετάσχει ενεργά και ο κ. Βενιζέλος να έχει έναν ενεργό ρόλο, ο πρωθυπουργός απαντά:
"Βεβαίως, σημαντικό ρόλο. Άλλωστε και στην έως σήμερα κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ συμμετείχε πιο διακριτικά από δική του επιλογή. Δεν μπορώ να σας πω περισσότερα, γιατί καλύτερα να περιμένουμε να ολοκληρωθεί η συζήτηση".
Παράλληλα, ο Αντώνης Σαμαράς εμφανίζεται ενοχλημένος από την απόφαση του Φώτη Κουβέλη να αποσύρει τους υπουργούς του, μετά τη διαφωνία για την ΕΡΤ. Αποφεύγει, πάντως, χαρακτηρισμούς και υψηλούς τόνους. Ο πρωθυπουργός λέει χαρακτηριστικά για τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ:
"Δεν ξέρω γιατί άλλαξε στάση. Δεν θέλω να διατυπώνω δημόσια υποθέσεις. Ξέρω, όμως, ότι είχε βρεθεί συμφωνία την Τετάρτη το βράδυ (…) Αλλά ο κ. Κουβέλης δεν δέχθηκε ούτε αυτό ούτε όλα τα προηγούμενα που είχε δεχθεί την Τετάρτη. Λυπάμαι ειλικρινώς γι' αυτό, αλλά εμείς έπρεπε να προχωρήσουμε (…) Φυσικά με ενόχλησε η στάση του κ. Κουβέλη την Πέμπτη το βράδυ. Αλλά δεν αλλάζω την άποψή μου για το πρόσωπό του".
Όταν ερωτάται για τη στάση του ΠΑΣΟΚ και του προέδρου του, ο κ. Σαμαράς σημειώνει:
"Και με τον Βενιζέλο διαφωνήσαμε στην υπόθεση της ΕΡΤ. Άλλωστε είχαμε κι άλλες επιμέρους διαφωνίες το τελευταίο διάστημα. Αλλά βρίσκουμε τον τρόπο να συνεννοηθούμε. Και στο θέμα της ΕΡΤ βρήκαμε επίσης τρόπο να συνεννοηθούμε. Άλλωστε πώς νομίζετε ότι λειτουργούν οι κυβερνήσεις συνεργασίας; Συμφωνούν όλοι, με όλους, σε όλαι και συνεχώς; Ασφαλώς όχι! Υπάρχουν διαφωνίες και θα υπάρχουν πάντα. Εδώ υπάρχουν και μέσα σε μονοκομματικές κυβερνήσεις".
Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Σαμαράς ασκεί κριτική στις επιδόσεις των υπουργών της ΔΗΜΑΡ. Υποστηρίζει, μάλιστα, ότι κατέληξε στο κλείσιμο της ΕΡΤ επειδή οι Αντώνης Μανιτάκης και Αντώνης Ρουπακιώτης δεν μπορούσαν να συνεννοηθούν και να απομακρύνουν τους αναγκαίους υπαλλήλους από το Δημόσιο. Λέει σχετικά:
"Έγινε μια προσπάθεια να βρεθεί μια λύση με συμβασιούχους. Ο ένας υπουργός την προώθησε και ο άλλος τη ματαίωσε! Και οι δύο ήταν από τη ΔΗΜΑΡ, όπως θυμάστε. Συνεπώς, έκλεισε και αυτή η 'εναλλακτική λύση'. Γνώριζαν οι περισσότεροι και το καταλάβαιναν όλοι ότι δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνει τίποτε άλλο, πέρα από το να κλείσει ένας δημόσιος οργανισμός, ώστε να καταργηθούν όλες οι θέσεις του και μετά να ανασυσταθεί από την αρχή. Και απ' όλους τους οργανισμούς που μπορούσαν να κλείσουν, η πιο κραυγαλέα περίπτωση αδιαφάνειας και σπατάλης ήταν η ΕΡΤ".
Από την πλευρά του, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με άρθρο του στο "Έθνος της Κυριακής", επισημαίνει ότι το δίδαγμα της κρίσης είναι ότι στην πατρίδα μας δεν υπάρχουν περιθώρια για μικρές κομματικές ή προσωπικές επιλογές.