Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την πλειοψηφία των βουλευτών το πολυνομοσχέδιο, επί της αρχής και επί των άρθρων. Επίμαχα άρθρα, όπως αυτά που αφορούν στις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία, πέρασαν με 152 και 153 ψήφους, κάποια όμως έλαβαν περισσότερες από τις 155 ψήφους που διαθέτουν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
Υπερψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης από την πλειοψηφία των βουλευτών το πολυνομοσχέδιο, επί της αρχής και επί των άρθρων.
Επίμαχα άρθρα, όπως αυτά που αφορούν στις διαθεσιμότητες στο Δημόσιο και τέθηκαν σε ονομαστική ψηφοφορία κατόπιν αιτήματος κομμάτων της αντιπολίτευσης, πέρασαν με 152 και 153 ψήφους, κάποια όμως έλαβαν περισσότερες από τις 155 ψήφους που διαθέτουν τα κόμματα της κυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς τα στήριξαν βουλευτές της ΔΗΜΑΡ και ορισμένοι ανεξάρτητοι.
Ειδικότερα, στην ονομαστική ψηφοφορία η ΝΔ δεν κατέγραψε διαρροές, μέτρησε όμως μια απουσία, αυτή του Δημήτρη Κυριαζίδη, η οποία ωστόσο οφείλετο σε προσωπικούς λόγους καθώς ο βουλευτής Δράμας έχασε τη μητέρα του και βρισκόταν στη Δράμα.
Από το ΠΑΣΟΚ, ο Πάρις Κουκουλόπουλος καταψήφισε το άρθρο 81 για τη Δημοτική Αστυνομία, που πέρασε με 152 ψήφους, ενώ απών από την ψηφοφορία ήταν ο Απόστολος Κακλαμάνης. Στον αντίποδα, το παρών έδωσε παρά το πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε ο Νίκος Σηφουνάκης. Ειδικά για τη στάση του κ. Κουκουλόπουλου, που είναι και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, επικρατεί έντονος προβληματισμός στην Ιπποκράτους.
Οι βουλευτές της ΔΗΜΑΡ υπερψήφισαν το άρθρο 14 (απαλλαγές εισοδήματος μισθωτών), ενώ κάποιοι είπαν “ναι” και στο άρθρο 30 (εναλλακτικός τρόπος υπολογισμού φορολογίας) και καταψήφισαν τα υπόλοιπα. Απών ήταν ο Φώτης Κουβέλης.
Οι βουλευτές των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης καταψήφισαν όλα τα άρθρα, ενώ από τους ανεξάρτητους βουλευτές, κάποιοι είπαν “όχι” σε όλα τα άρθρα και κάποιοι υπερψήφισαν ορισμένα από αυτά, ενώ καταγράφηκαν και δύο απουσίες, αυτές των κυρίων Κασαπίδη και Μουτσινά.
Οι Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Αηδόνης ψήφισαν “ναι” στα άρθρα 14, 105 και 106 (για τις τροποποιήσεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και την εκδίκαση των υποθέσεων συμβασιούχων που παραμένουν στο Δημόσιο με προσωρινές διαταγές) και “όχι” στα υπόλοιπα.
Έτσι:
Το άρθρο 14 πέρασε με 168 ψήφους
Το άρθρο 30 πέρασε 157 ψήφους
Τα άρθρα 74, 76, 77, 78, 80, 82, 90, 91, 93, 103 πέρασαν με 153 ψήφους
Το άρθρο 81 πέρασε με 152 ψήφους
Τα άρθρα 105 και 106 πέρασαν 155 ψήφους.
Στη συζήτηση που προηγήθηκε διεξήχθη μέχρι το “παρά ένα” σε πολύ υψηλούς τόνους και με την κυβέρνηση να προχωρεί σε νομοτεχνικές βελτιώσεις της τελευταίας κυριολεκτικά στιγμής για να καμφθούν οι αντιδράσεις.