Πολιτική θύελλα ξέσπασε από την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Παρασκευής κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο ίδιος καταγγέλει ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο ενώ το θέμα μεταφέρθηκε και στη Βουλή.
Πολιτική θύελλα ξέσπασε από την επίθεση που δέχθηκε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης το πρωί της Παρασκευής κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Αττικόν. Ο ίδιος καταγγέλει ότι χτυπήθηκε στο πρόσωπο ενώ το θέμα μεταφέρθηκε και στη Βουλή.
"Την ώρα που έκανα την κίνηση να πάω μπρος, με σπρώξανε, κάποιος με χτύπησε, την εικόνα ότι ασκήσαν βία εναντίον μου και επενέβη η προσωπική μου ασφάλεια, που με άρπαξε αλλά και δυνάμεις των ΜΑΤ που έβαλαν ασπίδες μπροστά μου για να μην συνεχιστεί η φασαρία. Με έσπρωξαν εμποδίζοντάς με να προχωρήσω προς το εσωτερικό του νοσοκομείου και κάποιος μου έριξε μια μπουνία, στο πρόσωπο", είπε ο κ. Γεωργιάδης στο MEGA.
Με χθεσινές του δηλώσεις στον ρ/σ Βήμα FM, ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την θλίψη του για το περιστατικό.
"Θέλω να εκφράσω δημοσίως την πολύ μεγάλη μου θλίψη, διότι κάποιοι άνθρωποι θεωρούν ότι έχουν την ιδιοκτησία των νοσοκομείων. Σε καμία περίπτωση δεν τους στερώ να μη με συμπαθούν και να μη με θέλουν υπουργό ή ό,τι άλλο. Είναι όμως αδιανόητο να απαγορεύουν στον υπουργό της Ελληνικής Δημοκρατίας να επισκεφθεί ένα νοσοκομείο που είναι υπό την εποπτεία του. Αυτό είναι αμφισβήτηση του πολιτεύματος και όπως και να έχει, είναι αδιανόητο να ασκούν βία στον υπουργό", είπε ο κ. Γεωργιάδης.
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί και η επίσκεψη του υπουργού στο νοσοκομείο έγινε τελικά υπό την περιφρούρηση των ΜΑΤ στο αμφιθέατρο, όπου μίλησε ο κ. Γεωργιάδης.
Ο κ. Γεωργιάδης μπήκε στο αμφιθέατρο από την πίσω πόρτα προκειμένου να συνομιλήσει με γιατρούς, νοσηλευτές και την διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Αττικόν.
Μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84 ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι το επεισόδιο προκλήθηκε από μικρή ομάδα που πρόσκειται σε συγκεκριμένο πολιτικό χώρο. Το σωματείο των εργαζομένων στο Αττικόν υποστηρίζει ότι η παρουσία της αστυνομίας όξυνε τα πνεύματα ενώ αρνούνται ότι υπήρξε χειροδικία κατά του υπουργού. Η διοίκηση του νοσοκομείου καταδίκασε με ανακοίνωσή της τα επεισόδια.
"Έμαθα εκ των υστέρω από προκατόχους μου υπουργούς Υγείας αλλά και από άλλους συναδέλφους στη Βουλή, ότι οι προκάτοχοί μου δεν πηγαίναν στο Αττικόν γιατί ο συγκεκριμένος σύλλογος εκεί ανήκει στην Ανταρσία και γενικά είναι πάρα πολύ αριστερός", τόνισε στο MEGA o κ. Γεωργιάδης. Είπε επίσης ότι ακούστηκαν πολλά συνθήματα περί Μελιγαλά και "εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα".
Ο προπηλακισμός του υπουργού στο Αττικόν προκάλεσε ένταση στην Βουλή με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να ζητάει την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα.
"Καλώ όλους να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, ειδικά όσοι χρησιμοποιούν τέτοια εμπρηστικά λόγια. Φυσικά, καταδικάζουμε δριμύτατα αυτή την απαράδεκτη επίθεση και αναμένουμε το ίδιο από το σύνολο των κομμάτων που θέλουν να ανήκουν στο δημοκρατικό τόξο. Οι θιασώτες της βίας δεν έχουν καμία θέση στη δημοκρατική μας κοινωνία", σημείωσε από την Βουλή όπου διεξαγόταν η συζήτηση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου.
"Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης πουθενά δεν υπαινίσσεται τέτοιο σύνθημα, ούτε αναφέρεται τέτοιο σύνθημα. Είστε ο μόνος και ο πρώτος ο οποίος από το πρωί κιόλας είπατε ότι αυτό το σύνθημα ειπώθηκε στο νοσοκομείο απέξω και ειπώθηκε λέει και παρόντος του Τσίπρα φαντάζομαι και όλων των άλλων που ήμασταν στην Αγία Παρασκευή", ανταπάντησε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτσης.
Ο υπουργός Επικρατείας άφησε να εννοηθεί πάντως ότι πίσω από την επίθεση βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ. "Σήμερα ο υπουργός Υγείας επισκέφθηκε για να συνομιλήσει με εργαζόμενους ένα νοσοκομείο και δέχθηκε βίαιη επίθεση από άτομα που εκ της φρασεολογίας και της συνθηματολογίας τεκμαίρεται ότι είναι μέσα στις τάξεις σας, του κόμματός σας. Δεν χρειάζεται να πας σε ένα γήπεδο για να καταλάβεις σε ποιο γήπεδο βρίσκεσαι. Ακούς τα συνθήματα και ξέρεις σε ποια ομάδα παίζει", είπε χαρακτηριστικά.
"Αν ψάχνετε για βία θα την βρείτε στην παράταξή σας, στην κυβέρνησή σας, στο κράτος σας. Αυτοί ασκούν βία. Και μια και αναφέρεστε στα περιστατικά που έγιναν στο Αττικό Νοσοκομείο, δεν μου λέτε όταν κάνει επίσκεψη ένας υπουργός σε ένα νοσοκομείο, κουβαλάει και καμιά δεκαριά διμοιρίες ΜΑΤ;", ήταν η τοποθέτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ.
"Ο ΣΥΡΙΖΑ αποφεύγει, ακόμη και τώρα, να πράξει το αυτονόητο: Να καταδικάσει τις εμφυλιοπολεμικές κραυγές, τις ακρότητες και τις βιαιότητες σε βάρος πολιτικών προσώπων. Επιχειρεί, ταυτόχρονα, με δηλώσεις βουλευτών του να δικαιολογήσει την άσκηση βίας. Τί άλλο θα κάνει για να πείσει και τον τελευταίο πολίτη ότι εκφράζει το ένα από τα δύο άκρα;", σημείωσε σε ανακοίνωσή της το βράδυ της Παρασκευής η ΝΔ.
"Το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας. Τέτοιες ενέργειες υπονομεύουν τον κοινωνικό διάλογο, στρέφονται εναντίον των δημοκρατικών θεσμών και συμβάλλουν στον ευτελισμό της δημόσιας ζωής. Περιμένουμε απ’ όλες τις πολιτικές δυνάμεις του συνταγματικού τόξου να καταδικάσουν την επίθεση εναντίον του υπουργού Υγείας", ανέφερε σε δική του ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ.
Η ΔΗΜΑΡ καταδίκασε την επίθεση που δέχτηκε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: "Ταυτόχρονα εκφράζουμε την ανησυχία μας για την όξυνση των φαινομένων βίας. Υπογραμμίζουμε ότι η απογοητευτική εικόνα που παρουσιάζει η βουλή δεν είναι ανεξάρτητη από τα προαναφερόμενα κρούσματα βίας. Καλούμε τα κόμματα, τους φορείς, αλλά και κάθε προοδευτικό και δημοκρατικό πολίτη να απομονώσει όλους όσοι ασκούν οποιαδήποτε μορφής βία, είτε λεκτική, είτε σωματική, είτε ρατσιστική. Η βία είναι φασισμός, όποιος μανδύας και αν την περιβάλλει".