Αντιδράσεις τόσο από την αντιπολίτευση, αλλά και μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών -που απειλούν να καταψηφίσουν- προκαλεί το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας, όπως αφήνει να εννοηθεί η τρόικα.
Αντιδράσεις μεταξύ των κυβερνητικών βουλευτών -που απειλούν να καταψηφίσουν- προκαλεί το ενδεχόμενο να αρθεί η απαγόρευση στους πλειστηριασμούς ακινήτων πρώτης κατοικίας, όπως αφήνει να εννοηθεί η τρόικα.
Μιλώντας σήμερα στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη ξεκαθάρισε πως αν η κυβέρνηση φέρει στη Βουλή μέτρο πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας, δεν θα το ψηφίσει. "Αναδιάρθρωση του Δημοσίου πρέπει να γίνει, αλλά πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας δεν συζητώ!" τόνισε.
Χθες, μιλώντας από το βήμα της Βουλής, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος είχε στείλει αντίστοιχο μήνυμα, αφήνοντας και αιχμές για τον Γιάννη Στουρνάρα και τις δηλώσεις του περί "κόπωσης" των βουλευτών.
"Δεν θα κουραστούμε, όσος κόπος κι αν χρειαστεί, για να κατανοήσουν άπαντες, και οι ξεκούραστοι τεχνοκράτες, ότι πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας από την παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτός" δήλωσε ο κ. Κουκουλόπουλος.
Αντιδράσεις για τις δηλώσεις Στουρνάρα εκδηλώθηκαν χθες και από άλλους βουλευτές, ενώ οι προειδοποιήσεις για το θέμα των πλειστηριασμών για ακίνητα πρώτης κατοικίας έρχοντα μια ημέρα αφότου η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη αρνήθηκε να ψηφίσει διάταξη που θεωρείται προϋπόθεση για την ιδιωτικοποίηση της ΕΥΔΑΠ, δηλώνοντας "παρών".
Στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας αναφέρθηκε και ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη χθεσινή ομιλία του στην Ηγουμενίτσα, καλώντας προσωπικά τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά "ούτεν καν να σκεφτεί, όχι να τολμήσει, να βγάλει στο σφυρί την πρώτη κατοικία του Έλληνα εργαζόμενου".
Η ΔΗΜΑΡ, σε ανακοίνωσή της, τονίζει πως εμμένει στη θέση της για την επέκταση τουλάχιστον για ολόκληρο το 2014 της αναστολής των πλειστηριασμών για την πρώτη κατοικία και αναφέρει πως "οι πιέσεις της τρόικας για την άρση της αναστολής στο όνομα της μη περαιτέρω μείωσης της αξίας των ακινήτων από την 'υπερπροσφορά' σε καμιά περίπτωση δεν λαμβάνουν υπόψη το πραγματικό πρόβλημα δεκάδων χιλιάδων δανειοληπτών και τις ελληνικές ιδιομορφίες της ιδιοκατοίκησης".