Πολιτική σύγκρουση πυροδοτεί η υπόθεση της αποπομπής του Στέλιου Σταυρίδη από την ηγεσία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, την ώρα που πηγές απο το Μαξιμου κάνουν λόγο για εγκληματική αφέλεια του κ. Σταυρίδη, ενώ ο ίδιος επιμένει πως δεν θεωρεί πως έκανε τίποτα μεμπτό.
Πολιτική σύγκρουση πυροδοτεί η υπόθεση της αποπομπής του Στέλιου Σταυρίδη από την ηγεσία του ταμείου αποκρατικοποιήσεων, την ώρα που πηγές απο το Μαξιμου κάνουν λόγο για εγκληματική αφέλεια του κ. Σταυρίδη, καθώς -όπως υποστηρίζουν- δεν είναι δυνατόν ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ να επιλέγει να ταξιδέψει με το αεροσκάφος του επιχειρηματία με τον οποίο λίγη ώρα πριν συνυπέγραφε την αγορά του 33% του ΟΠΑΠ.
Η στάση του Στέλιου Σταυρίδη προκάλεσε την οργή του Αντώνη Σαμαρά, που ζήτησε αμέσως την αντικατάστασή του.
Πάντως, ο πρώην πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, μιλώντας στην εκπομπή "Πρωινό MEGA", επέμεινε ότι ο ίδιος θεωρεί πως δεν έκανε τίποτα μεμπτό. Είπε, πάντως, πως εφόσον η κυβέρνηση θεώρησε ότι την έφερε σε δύσκολη θέση, το σέβεται απόλυτα και αποδέχεται πλήρως την απόφαση περί απομάκρυνσής του.
Τώρα, το ενδιαφέρον εστιάζεται στον αντικαταστάτη του πρώην προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, την ώρα που η τρόικα πιέζει για να προχωρήσει το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το οικονομικό επιτελείο, η πιθανότητα να τοποθετηθεί κάποιος ξένος στην ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ είναι κάτι που δεν εξετάζεται, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου Γιάννης Εμίρης δήλωσε στο Reuters ότι δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στο πρόγραμμα.
Η απομάκρυνση του Στέλιου Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ απασχόλησε και μεγάλα διεθνή ΜΜΕ, όπως το BBC η παρουσιάστρια του οποίου μετέδωσε:
"Στην Ελλάδα, απομακρύνθηκε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ με λιγότερο από έξι μήνες θητείας. Ο Στέλιος Σταυρίδης ξεσήκωσε σκάνδαλο όταν φωτογραφήθηκε στο ιδιωτικό τζετ επιχειρηματία που μόλις είχε αποκτήσει μεγάλο πακέτο μετοχών του ΟΠΑΠ".
Στην ηλεκτρονική έκδοση του "Der Spiegel", σε ρεπορτάζ με τίτλο "Η ελληνική κυβέρνηση αποπέμπει τον επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων", τονίζεται πως ήταν "αιτία οι αναφορές για πτήση του με ιδιωτικό τζετ ενός επιχειρηματία", ενώ και η "Die Welt" έχει θέμα με τίτλο "Η Ελλάδα απολύει εκ νέου τον επικεφαλής των ιδιωτικοποιήσεων" αναφέροντας πως "για δεύτερη φορά μέσα σε μισό χρόνο ο επικεφαλής της σκόνταψε σε σκάνδαλο".
Η υπόθεση Σταυρίδη προκαλεί οξεία αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος τη χαρακτηρίζει ως "την πρώτη, καθαρή ομολογία της βρώμικης σχέσης μεταξύ της μνημονιακής κυβέρνησης και επιχειρηματικών συμφερόντων".
Η Ραχήλ Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες σχολιάζει πως επιβεβαιώνονται οι καταγγελίες του κόμματος "για ανεπάρκεια, κακοδιοίκηση, διαπλοκή και διαφθορά σε ό,τι αφορά το ΤΑΙΠΕΔ" και καλεί την κυβέρνηση "να ανακαλέσει όλες τις ενέργειες του μέχρι πρότινος προέδρου και να αποδώσει πλήρη διαφάνεια".
Η Χρυσή Αυγή ζητά "να κληθούν άμεσα οι Σταυρίδης και Μελισσανίδης από τις εισαγγελικές αρχές και να ακυρωθεί η διαδικασία εξαγοράς του ΟΠΑΠ" και επισημαίνει πως "η συγκυβέρνηση έχει πλέον ποινικές ευθύνες για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας".
Το ΚΚΕ σημειώνει πως "η παραίτηση Σταυρίδη από το ΤΑΙΠΕΔ δεν μπορεί να κρύψει τον βαθιά αντιλαϊκό χαρακτήρα των ιδιωτικοποιήσεων", προσθέτοντας πως "αυτή η πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, όπως επίσης και οι επιχειρηματικοί ανταγωνισμοί πάνε χέρι-χέρι με τη διαπλοκή κυβερνήσεων, πολιτικών και επιχειρηματιών".