Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε κλείσιμο εθνικών οδών δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, που διαφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και περιορισμό των αμυντικών βιομηχανιών.
Αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμα και σε κλείσιμο εθνικών οδών δηλώνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ, που διαφωνούν με το σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και περιορισμό των αμυντικών βιομηχανιών.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ πραγματοποίησαν το πρωί πορεία στο κέντρο της Αθήνας, με το μέλος του δ.σ. του Σωματείου τους Παναγιώτη Πολίτη να τονίζει πως η "μετωπική σύγκρουση είναι το μόνο που μπορεί να φιάξει πραγματικά αναχώματα, να τους χαλάσει τα σχέδια, να τους καθυστερεί και να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι ένα βήμα πιο μπροστά".
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ Ευβοίας Τάσος Θωμάς μίλησε σήμερα για "το μεγαλύτερο ίσως οικονομικό σκάνδαλο στη χώρα" και για "ξεπούλημα έναντι πινακίου φακής".
Οι σημερινές κινητοποιήσεις σημαδεύτηκαν από τον προπηλακισμό του πρώην υπουργού Προκόπη Παυλόπουλου, προς τον οποίο συγκεντρωμένοι κινήθηκαν απειλητικά στη Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ του εκτόξευσαν και ένα μπουκάλι με νερό.
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ είχαν σήμερα συνάντηση και με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, που λέει "όχι" στην ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.
Ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ "στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ για την αποτροπή του μεγάλου εθνικού, οικονομικού και κοινωνικού εγκλήματος συρρίκνωσης και ιδιωτικοποίησής της" και "θεωρεί ότι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι ο συντονισμός τους με τους αγώνες των άλλων εργαζομένων για την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικας και των μνημονίων τους".
Αντίθετα με την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την κυβερνητική πρόταση για τις αμυντικές βιομηχανίες δηλώνουν ΚΚΕ και Χρυσή Αυγή.
"Η ελληνική αμυντική βιομηχανία και τα εθνικής σημασίας μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ πρέπει να παραμείνουν σε ελληνικά χέρια και να ξεκινήσουν και πάλι την μαζική παραγωγή. Στόχος των τοκογλύφων να διαλυθεί οικονομικά η χώρα, να μείνει χωρίς όπλα και πυρομαχικά και να μην δύναται να προστατεύσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα" σημειώνει η Χρυσή Αυγή.
Το ΚΚΕ επισημαίνει από την πλευρά του, πως "παρά τις διαφορές τους, τα εναλλακτικά σενάρια για την αμυντική βιομηχανία και τη ΛΑΡΚΟ, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από κυβέρνηση και ΕΕ, με τελευταίο το σημερινό κυβερνητικό σχέδιο εξυγίανσης που ακούει στο εύηχο plan b' οδηγούν σε συρρίκνωση, μαζικές απολύσεις, πετσόκομμα μισθών, προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων".